Atletski stadion gradit će se na glavici Babinog kuka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: AKD
Predstavnici Atletskog kluba Dubrovnik, Dubrovačkog saveza sportova i Hrvatskog atletskog saveza održali su sastanak s predstavnicima Grada Dubrovnika, a na sastanku se razgovaralo o prvom dubrovačkom polumaratonu koji se održava u svibnju 2015. godine, kao i izgradnji atletskog stadiona.

Miho Katičić, pročelnik UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo, istaknuo je kako organizacija polumaratona u Dubrovniku ima tri cilja, a to su promocija atletike kao baznog sporta, promicanje aktivnosti koje provodi AK Dubrovnik, te u konačnici i izgradnja stadiona s atletskom stazom.

Ljubo Medaković, predsjednik AK Dubrovnik, iznio je gradonačelniku Vlahušiću ideju o gradnji atletskog stadiona na glavici Babinog Kuka, kao jednoj od najpogodnijih lokacija. Međutim, prije nego što se krene s bilo kakvim projektima potrebno je riješti imovinsko pravne odnose.

Gradonačelnik Andro Vlahušić prihvatio je ideju o građenju atletskog stadiona na glavici Babinog Kuka dodajući kako to ne znači da će Grad odustati od gradnje sportskog centra u Gospinom polju i  sportskih objekata na Srđu.

Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza, istaknuo je da će Atletski savez učiniti sve kako bi pomogao u organizaciji polumaratona, ali je istaknuo i kako se ne smije na tome stati već se treba nastaviti raditi na financiranju stručnog osposobljavanja trenera i trenerica za atletiku.

Popularni Članci