Ante Tomić odnio titulu MVP-a veljače u Ligi Endesi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.europapress.es
Još jednu potvrdu sjajne sezone Ante Tomić je dobio izborom za MVP-a veljače u Ligi Endesi. Hrvatski reprezentativac bio je najbolji igrač Barcelone u tri posljednje pobjede izravno donijevši i jednu pobjedu košem u zadnjoj sekundi, prenosi sportnet.hr.

Ante Tomić igra u životnoj formi. Sjajni Dubrovčanin ove sezone u Barceloni briljira, iz kola u kolo je najbolji igrač svoje momčadi i uz već odnesene nagrade MVP-a kola u Euroligi, sada je stigla i nagrada za MVP-a mjeseca u Ligi Endesi.

Tijekom veljače Tomić je ostvario vrlo visoku prosječnu valorizaciju 26.3 bodova što mu je osiguralo prvo priznanje u španjolskoj ligi još otkako je preselio iz Zagreba u Real, a zatim iz Reala u Barcelonu.

Na početku veljače odveo je Barcelonu do pobjede protiv Manrese ubilježivši 24 poena, osam skokova, dvije asistencije i dvije blokade, a odlične igre prikazao je i u naredna dva kola.

U 21. kolu Barcelona je igrala protiv Fuenlabrade i tu je Tomić bio sjajan upisavši 18 poena i osam skokova, ali što je još važnije ubacio je koš u posljednjoj sekundi koji je Barceloni donio tijesnu pobjedu.

U prošlom kolu je nastavio s odličnim igrama, Barcelona je bila na gostovanju kod Murcije gdje ju je Tomić predvodio s 19 poena i 12 skokova.

U sva tri susreta hrvatski reprezentativac je bio prvo ime Barcelone, a u odličnoj sezoni nalazi se i u vrhu statističkih kategorija. U poretku za MVP-a sezone trenutno drži treću poziciju iza Nikole Mirotića iz Reala i Germana Gabriela iz Estudiantesa, treći je skakač lige sa 6.82 skoka u prosjeku (ispred njega su Jakim Donaldson iz Gran Canarije i Othello Hunter iz Valladolida), drugi u obrambenom skoku (4.82, bolji samo Nacho Martin iz Valladolida), sedmi je bloker s 1.05 blokada po susretu, vodeći po broju ubačaja za dva poena (5.5) i šesti po postotku ubačaja za dva (63.02 posto).

Izvor: sportnet.hr

Popularni Članci