Ana Konjuh o teškim trenucima u karijeri: Ne želim raditi ništa drugo u životu, ovo je moj užitak i posao

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovačka tenisačica Ana Konjuh sinoć je bila tema HRT-ove emisije Puls, a govorila je o svojoj karijeri, operacijama i snovima koje ima u budućnosti.

Ana je pričala o počecima u karijeri, prisjetila se kako je krenula s tenisom zbog starije sestre koja se igrala.

- Uvijek sam kao mala išla s njom na treninge i skupljala loptice. Ona je prestala, ali ja sam nastavila pa me tata uključio u grupne treninge i vidio da imam smisla - prisjetila se Ana dodavši kako je za nju najljepši osjećaj izaći pred višebrojnu publiku koja je podržava.

- To se ne može opisati, jednostavno te ispuni nečim iznutra... - istaknula je Konjuh te opisala teško razdoblje koje je prošla zbog zdravstvenih poteškoća. Naime, prvo je imala problema s leđima kada je imala 11 godina, a u 12. godini su počeli problemi s laktom.

- Nisam znala što se događa, imala sam jake bolove i pila sam tablete, a uz sve to sam igrala. U Zagrebu mi je doktor rekao kako moram na operaciju pa sam to odradila i onda sam bila tri i pol godine bez bolova. Kasnije je došla ponovno, jedan dan sam se probudila i nisam mogla ispružiti lakat. Nakon toga sam opet operirana, bila je to nešto teža operacija jer su mi brusili kost, ali vratila sam se. Nažalost, nakon meča je opet krenula bol pa sam morala na operaciju. Doktor u Americi me pitao vidim li se u nečemu drugome osim tenisa, a ja sam rekla i ne baš. Rekao mi je da dođem na operaciju odmah sutra - prisjetila se Ana Konjuh kojoj je četiri put operiran lakat zbog čega nije odustala od tenisa.

Opisala je kako svaki dan provodi na rehabilitaciji, vježbama i treninzima, a kada ima slobodnog vremena pođe s prijateljicama u šetnju ili kino.

- Ne bih sve ovo radila da nemam nadu da ću se ponovno vratiti. Ipak, postoji sumnja radim li sve uzalud, cijeli sam život dala za tenis, no pokušavam ne misliti na to već se samo fokusiram na pozitivno. Često se pitam zašto mi sve ovo treba, ali drži me pomisao što će biti kad sve to prođe - istaknula je Ana koja je prokomentirala svoj privatni život i rekla kako nema ni dečka ni muža.

- Imala sam prije dečka, ali sad više nemam. Teško je održavati stabilnu vezu s ovim tempom, no nikad se ne zna ako dođe netko zbog koga bih sve to izdržala - kazala je te najavila kako će joj trebati oko pet mjeseci da se u potpunosti oporavi i dođe na teren.

- Imam strah da se neću osjećati kao prije, ali vjerujem da će sve s vremenom doći. Pokušavam ne razmišljati što bi bilo kad bi bilo, nego se samo fokusirati na budućnost. Razmišljam gdje bi bila da nije bilo svih tih operacija, možda bih pala s igrom... U životu ne želim ništa drugo raditi, ovo je moj užitak i posao. Ima loših strana, ali one dobre pobjeđuju - zaključila je tenisačica Ana Konjuh.

A.Č.

Popularni Članci