AMERIČKI INVESTITOR ZAVRŠAVA AVANTURU Mike Saran kajakom i biciklom prevalio je put od 840 km (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Osnivač zaklade Sport2Life Mike Saran uskoro će završiti svoj put dug 840 kilometara od Savudrije do Prevlake, a koji je "odradio" kajakom i biciklom. Radi se o američkom investitoru, koji je primjerice i vlasnik splitskog hotela Le Meridien LAV

Naime, Mike Saran je u pratnji hrvatskog kajakaša i avanturista Marka Kovača koji je prošle i pretprošle godine veslajući kajakom spojio sve svjetionike na Jadranu te  turskog pustolova i avanturista Serdara Kilica, stigoa u Porat gdje se kratko susreo s predstavnicima Grada Dubrovnika te odmorio prije nastavka putovanja prema Prevlaci.

On je na svoj put krenuo 31. kolovoza.

- Predivno je biti u Dubrovniku, zadnji put sam ovdje bio prije dvije godine. Velika je čast biti ovdje s mojim prijatelima s kojima dijelimo iste strasti za prirodu i sport. - rekao je Saran.

- Nadam se da ćemo s ovim i druge inspirirati, poglavito našu djecu, zapravo sve one koji se suočavaju s nekim izazovom. Hrvatska je nevjerojatna zemlja i predivno je biti ovdje na kraju našeg puta. - kazao je Saran.

Novi veslačko - biciklistički izazov svakako je nastavak Saranove misije promocije Hrvatske, ovoga puta s naglaskom na hrvatsko more, otoke, skrivene uvale i mjesta. Uz promociju prirodnih ljepota cilj ove avanture je i podići ekološku svijest i popularnost bavljenja sportom, pa desetodnevno putovanje prate i edukativna druženja s djecom i mladima. Ovaj novi ekspedicijski izazov Saran je započeo svega dva mjeseca nakon završenog, 1200 kilometara dugog biciklističkog podviga „Prag – Split 2020“ kojim je u lipnju ove godine - odmah prigodom otvaranja europskih granica nakon prvog vala COVID-19 pandemije, dokazao kako je sigurno i jednostavno putovati od Češke do Hrvatske.

V.S.

Popularni Članci