'

6. mjesto za juniore!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Četvrti dan u Riesi za Dubrovčane je značio nastupe u kategorijama seniori duo, trio, formacija odnosno velika grupa te juniorsko finale.Fantastične juniorke nastupom u finalu osvojile su 6. mjesto! Seniori su imali manje sreće te se nisu plasirali u daljnje krugove natjecanja.

 

Nakon što su prošli četvrtfinale i polufinale, juniorska formacija sa koreografijom 'We run this world' nastupila je u finalu. 18 djevojaka zaplesalo je u crnim kostimima i uistinu ponosno predstavilo našu državu i grad. Osvojivši 6. mjesto, donijele su euforiju i sreću među sve Step'n'Jazzere. Vrijedi napomenuti da je zagrebački Step by Step u istoj kategoriji dobio broncu koreografijom 'Street fight'.

Iako seniori nisu izborili plasman u polufinale, neporeciv je trud i napor uložen u nastupe. Dueti Adree Vukoje i Nikoline Knežević te Betine Bošnjak i Antee Vučijević,dugo su uvježbavani, no konkurecija koju sačinjavaju doista velike države poput Kanade, SAD-a, Švicarske, Njemačke, Češke i mnogih drugih, doista je bila prejaka da bi Dubrovčanke došle do izražaja. Trio Betine Bošnjak, Antee Vučijević i Andree Vukoje također je pažljivo smišljena i uvježbana koreografija, no svoje će mjesto u polufinalima moći potražiti tek slijedeće godine.

Formacija 'Sunday Bloody Sunday' koja je emocijama i kostimima podsjecala na tragediju u Sjevernoj Irskoj davne 1972. kada su izgubljeni mnogi nevini životi. Koreografija je dirnula publiku i druge natjecatelje koji su nakon nastupa čestitali Dubrovčankama, no ne i suce.

Još jedan dan u Erdgas Areni ponovno je bio izrazito sadržajan. Od šarolikih kostima, maštovitih koreografija pa do inovacija poput 'tap battle' u kojoj su se mladi steperi međusobno borili koracima bez određene koreografije. Improvizacijom pred tri suca, četiri su finalista pronašla svoje mjesto u slijedećem krugu koji će se održati u subotu.

Budući da danas, u petak, završavaju sva juniorska natjecanja, na pozornici je i za njihovu kategoriju održana prezentacija nacija. Pozornica se u roku od svega nekoliko minuta u potpunosti napunila juniorima koji su napravili jedinstvenu atmosferu u dvorani i označili početak finala.

U subotu, na zadnji dan natjecanja, Step'n'Jazz očekuje nastup Andree Vukoje u polufinalu pojedinaca te nastup seniorske male grupe. Nakon kraja natjecanja, plesači svih nacija okupit će se na zajedničkoj zabavi. 

Popularni Članci