ŽESTOKE RIJEČI Franković: Gradska uprava u potpunosti se othrvala građevinskom lobiju u trenutku kada je prekinuta suradnja s vijećnikom Sršen-Kristić

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Da Facebook prepirke došlo je na Facebooku između gradonačelnika Mata Frankovića i gradskog vijećnika Mara Kristića.

Prvo je Maro Kristić na svojem Facebook profilu. Povod odgovora je prijašnji "post" Mara Kristića, koji se osvrnuo na ostavku pročelnice za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Silve Vlašić. Kristić je pisao o GUP-u, spomenuvši da je se tu rado o sramotnim pogodovanjima, te kako je "naš GUP alat za devastaciju, besramno bogaćenje pojedinaca, korupciju i trajni gubitka identiteta i srozavanje kvalitete života žitelja našeg Grada". Napisao je on i kako se "gradska uprava nije uspjela oduprijeti nekretninskom lobiju i zaustaviti stihiju u prostoru i devastaciju grada pa im je stoga na leđima ostao visjeti teret percepcije da se s novim GUP-om čeka dok svi koji trebaju ne dobiju dozvole za gradnju".

Odgovorio mu je Franković na svojem Facebooku.

"Gradska uprava u potpunosti se othrvala građevinskom lobiju u trenutku kada je prekinuta suradnja s vijećnikom Sršen-Kristić, predstavnikom građevinskog lobija i jednim od većih lobista u ime devastatora prostora u Gradu.

Možda Sršen- Kristić misli da je javnost zaboravila, ali nije. Svi dobro pamtimo kako je kod glasanja o GUP-u 2014., kojega sada žestoko napada, upravo on, tada vijećnik laburista bio suzdržan. A, javnost zna i zašto." - napisao je Franković, koji je i priložio fotografiju Kristića s te sjednice.

Zanimljivo, Franković i dalje Kristića "Sršen-Kristić", zbog njihove prijašnje prepirke oko gradnje obitelji Sršen na Babinom kuku.

V.S.

Popularni Članci