Zbog ovoga je sud odlučio dijete povjeriti Popoviću, a ne Severini

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Severina Kojić u četvrtak je nešto iza 20 sati na zagrebačkom Horvatovcu predala sedmogodišnjeg sina Aleksandra njegovom ocu Milanu Popoviću, nakon što je sutkinja Tea Golub na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu donijela privremenu mjeru u kojoj je odlučila da će Aleksandar živjeti s ocem te da će se otac samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Maleni Aleksandar tako će sad živjeti na Horvatovcu u kući koju je Popović kupio 2011. za osam milijuna kuna i ići će u osnovnu školu u Zagrebu. No, zagrebački kuloari ne prestaju brujati o tome kako je došlo do ovakve presude pa Večernji neslužbeno doznaje da je ona zapravo rezultat mišljenja Centra za socijalnu skrb Maksimir.
Njihov je stav kako je otac Milan prilagodio svoj život i poslovne obveze dobrobiti djeteta, dok majka to nije učinila. Navodno joj se također zamjera nekoliko incidenata ( u školi i na izletu u Novi Vinodolski). Navodno je Severina sa suprugom Igorom početkom listopada došla u Novi Vinodolski, gdje joj je sin sa školom bio na terenskoj nastavi, te ga je bez objašnjenja odvela kući. 
Iz izvora bliskih Severini i Milanu saznaju i kako joj je sud zamjerio što nije poštovala nadležne instituacije, njihova rješenja ili vještake za koje oni smatraju da bi radili isključivo za dobrobit malodobnog Aleksandra. Severina je o tome već i javno govorila smatrajući kako njezine i Milanove međusobne tužbe ne rješavaju dovoljno kompetentni stručnjaci te da su neki od njih, tvrdila je tada, zapravo otvoreno na strani Milana Popovića.

Popularni Članci