test

Uglazbljena hrvatska pjesma za Eurosong

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Hrvatska radiotelevizija predstavila je javnosti pjesmu kojom će Klapa s mora sudjelovati na Eurosongu 2013. Videoprijenos je bio dostupan putem HRT-ovih internetskih stranicate Eurovision.tv i portala Esctoday.com, specijaliziranog za fanove Eurosonga.

U 11.55 premijera pjesme je i na Drugom programu Hrvatskog radija, a odmah nakon toga pjesmu ćete moći preuzeti s internetske stranice HRT-a.

Šest pjevača čine Klapu s mora

'Klapa s mora' danas gostuje u emisiji 8. kat, a prvi veliki javni nastup bit će večeras u sklopu humanitarne akcije 'Uz nas niste sami' koju će HRT prenositi uživo u 20.15 na Prvom programu.

Šest pjevača iz pet klapa predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu. Klapu čine šestorica pjevača iz pet klapa - Marko Škugor iz klape Kampanel, Ante Galić iz klape Sinj, Nikša Antica iz klape Kampanel, Leon Bataljaku iz klape Crikvenica, Ivica Vlaić iz klape Sebenico i Bojan Kavedžija iz klape Grdelin. Autor pjesme 'Mižerja' je Goran Topolovac. Autor vokalnog aranžmana je Mojmir Čačija, a glazbeni producenti Dragan Brnas i Nikša Bratoš.

Prvi polufinale Eurosonga, u kojem se za prolazak u finale natječe i Hrvatska, održat će se 14. svibnja. Uz Hrvatsku iste večeri nastupaju Slovenija, Srbija i Crna Gora, Danska, Nizozemska, Austrija, Estonija, Rusija, Litva, Irska, Bjelorusija, Cipar, Belgija i Moldavija. Dalje prolazi 10 zemalja. Finalno natjecanje Eurosonga održava se 18. svibnja. Odabrana je i rezervna pjesma čiji je autor Miroslav Buljan iz Zagreba, a naziv je 'Cili svit za bili cvit'.

Izvor: HRT / ESC

Popularni Članci