U DUBROVNIKU SE OTVARA CIR! Naučite iscijeliti bol i riješite se strahova uz poznatu terapeutkinju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Centar za integrativni razvoj otvara se i u Dubrovniku, a otvara ga Olivera Drutter, integrativni-tjelesno orijentirani terapeut po metodi CIR-a. Inače, Centar je punopravni član EABP-a – Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu terapiju, te SPUH-a – Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske. O čemu se tu radi, pojasnila je sama Drutter.

„U Dubrovnik dolazim više od godinu dana i ono što sam mogla primijetiti je da postoji znatiželja, interes i potreba za radom na sebi. Bez obzira je li je vaš interes više vezan za osobnu problematiku i potrebu da sebi pomognete ili drugima, dobro došli ste. Ova škola je prvenstveno namijenjena za osobni rast i razvoj, a onda tko se prepozna u ovome imat će punu podršku i kompetentan tim koji će vas podržati,“ kazala je Drutter posebno se zahvalivši svojim mentorima.

„Zadovoljstvo mi je što ću ovu školu sa svojim mentorima i osnivačima otvoriti i u Dubrovniku. Otvaranjem škole u Dubrovniku širim krug mogućnosti za kvalitetniji suživot s najmilijima, odnos pun ljubavi i podrške prema sebi i drugima. Zahvaljujem se osnivačima, mojim mentorima Laszlu i Tomislavu na povjerenju koje su mi dali,“ istaknula je.

O programu

Program za osobni razvoj i terapijski rad namijenjen je svim punoljetnim odraslim osobama bez obzira na prethodno obrazovanje koje su predane i zainteresirane za vlastiti osobni razvoj. Ovo je program koji pojedincima zainteresiranim za istraživanje samog sebe nudi siguran prostor. Pored vas je stručno vodstvo i podrška za otkrivanje vlastitih dubljih slojeva i obrazaca, približavanje stvarnome sebi, otkrivanje vlastite biti i preuzimanje odgovornosti za vlastiti život i mogućnost njegove kreacije.

Bez obzira upisuju li Program kao oblik stručnog usavršavanja nakon studija iz područja psihologije i duhovnosti ili im je ovo prva edukacija u tom području, polaznici su primarno podržani u primjeni stečenih znanja za vlastiti osobni razvoj.

Kroz četverogodišnji program polaznike upoznajemo s cjelovitim pregledom vodećih progresivnih, tjelesno orijentiranih i integrativnih psihodinamičkih pravaca iz teorijske i iskustvene perspektive. U svome radu Program je za razliku od formalnog obrazovnog sustava dominantno orijentiran na tehnike učenja koje se temelje na vlastitom iskustvu, pa je stoga i teorijski dio nastave redovno popraćen praktičnim vježbama. Takvom tehnikom učenja pristupa svakom pojedinom polazniku individualno, to jest naglasak edukacije stavljen je na individualnu i osobnu primjenu stečenih znanja. To ujedno znači i da su tehnike učenja uz mentalno, orijentirane i na emocionalno i tjelesno učenje.

 Ovom edukacijom polaznici stječu praktično znanje:
- Kako da iscijele bol koja stvara osjećaj nepovezanosti, nezadovoljstva ili besmisla te im vraća osjećaj cjelovitosti i sposobnosti da kreiraju i žive život kakav su oduvijek željeli. 
- Kako da se stabilno povežu s vlastitim osjećajem sigurnosti te iz takve psihofizičke ukorijenjenosti grade bolji odnos sa sobom i bližnjima te vlastitim životnim i poslovnim ciljevima.
- Kako da brinu o vlastitom zdravlju kroz praktične vještine psihofizičke samoregulacije.
- Kako da svladaju osnovne vještine integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije.

Dodatne informacije o programu za osobni razvoj i terapijski rad možete pronaći na web stranici CIR.


Pregled programa:

Psihodinamika – Objektni odnosi

Teorija vezivanja
Rani razvoj djeteta
Psihotrauma
Obiteljske konstelacije
Jungijanska integrativna analiza snova

Tjelesno orijentirani terapijski rad

Neorajhijanska Core energetika – rad sa pokretom, vibracijama, dahom i glasom
Karakterne obrane
Segmenti po Reichu
Tijelo i psihodinamika – međuodnos
Tehnike disanja
Terapija plesom i pokretom


Duhovni rad – ljudska višedimenzionalnost

Tijelo, energija i svjesnost – međuodnos
Teorije ljudske svijesti
Duhovna psihologija po Pathworku
Wilberova mapa svijesti
Integrativna duhovnost
Energetska tijela i svjesnost
Maska, Niže Ja, Više Ja
Ego i esencija

Unutar metodologije rada program se izvodi kroz metode tjelesno-orijentirane terapije to jest individualni i grupni procesni rad. Uz teorijski aspekt, program se temelji na osobnom iskustvu polaznika.

Izvedba programa

Nastava se izvodi kao četverogodišnji program u kojemu svaka godina prati akademsku godinu i traje četiri modul/tjedna, to jest četverogodišnji program traje ukupno 16 modula/tjedana.

Svaki modul traje pet dana (subota-srijeda) s razmakom od dva mjeseca.

Uz nastavu u modulima, svaka godina uključuje i rad s mentorima u obliku zadaća te minimalno 12 individualnih terapija s terapeutom koji radi po metodama CIR-a. (ukupno 48 individualnih terapija za cijelo vrijeme trajanja programa)

Treća i četvrta godina uz individualne terapije uključuju i osam termina prakse terapijskog rada te šest individualnih supervizija godišnje (ukupno 12 individualnih supervizija za cijelo vrijeme trajanja programa).

Uz navedeno, unutar četverogodišnjeg programa polaznici su obvezni odslušati 30 sati anatomije.

*ako je polaznik četverogodišnjeg programa medicinske struke, nastava anatomije u sklopu programa nije potrebna.

Datumi škole Dubrovnik, cijena školarine

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu te ju poslati na oledrutter@yahoo.com. Prijavnicu možete pronaći na linku: PRIJAVNICA

Za dodatne informacije možete se javiti na mail ili na 091 586 8107.

Termini CIR – škole Dubrovnik 2019./20.

 

  1. tjedan 30.11. – 04.12. 2019.
  2. tjedan 01.02. – 05.02.2020.
  3. tjedan 28.03. – 01.04.2020.
  4. tjedan 02.05. – 06.05.2020.

Prijave se vrše do 15. studenog 2019. ili dok se popuni grupa.

Godina se sastoji od četiri modula po pet dana a cijena godišnje školarine iznosi 1.600 Eura, odnosno 12.000,00 kuna.

Plaća se iznos od 3.000,00 kuna po modulu kod dolaska. (12.000,00 kn/četiri modula)

Možete ostvariti popust od pet posto ako cjelokupni iznos za jednu školsku godinu plaćate na prvom modulu/tjednu.

Za bilo kakve informacije vezano za upis ili terapije slobodno nazovite na 091 586 8107 ili se obratite na e-mail adresu oledrutter@yahoo.com.

 

O voditeljici možete saznati više na web stranici www.oliveradrutter.com.

(PROMO)

Popularni Članci