Turske pizze
Talijansko tradicionalno jelo u istočnjačkom ruhu.
Sastojci:
Za tijesto:
350 g pšeničnog glatkog brašna
7 g suhog kvasca
1 žličica soli
1 žličica šećera
200 ml tople vode
1 žlica maslinova ulja
Za nadjev:
1 velika rajčica (200 g)
120 g luka
250 g žute paprike
250 g mljevenog junećeg mesa
½-1 žlice Vegete pikant
3 žlice maslinova ulja
sol
papar
kim
4 ploške kačkavalja (200 g)
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite mekano tijesto. Ostavite ga na toplom mjestu oko pola sata.
Rajčici skinite kožicu i narežite je na kockice.
Luk narežite na ploške, a papriku na kockice.
Pripremljene sastojke pomiješajte s mesom, dodajte Vegetu pikant, maslinovo ulje, sol, papar i kim.
Tijesto razdijelite na 4 dijela, a potom razvaljajte. Na svaki položite plošku sira i četvrtinu nadjeva te ga zamotajte.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30-35 minuta.
Izvor: coolinarika.com