/* */

Tuna u umaku od luka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com

Kao omaž portugalskoj kuhinji predstavljamo vrlo jednostavan obrok od tune, gotov u svega 50-ak minuta pripreme. Preporučujemo konzumaciju uz fado i čašu vina, idealno na otvorenom prostoru (terase, balkoni). Dobar tek!

Sastojci:

800 g odrezaka tune
papar
sol
50 ml vina
2 žlice Gussnela
200 g rajčice
2 žlice jabučnog octa
2 žlice maslinova ulja
250 g luka
3 žlice limunova soka
3 žlice ulja
1 žlica Vegete

Priprema:

Na maslinovu ulju popecite narezani luk i rajčice.

Dodajte jabučni ocat i Vegetu pa pirjajte desetak minuta. Kada luk omekša, dodajte Gussnel razmućen u malo vode i vina.

Odreske tune nakapajte limunovim sokom, posolite, popaprite i s obiju strana pecite na ulju po pet minuta.

Izvor: coolinarika.com
 

Popularni Članci