Tiramisu palačinke s višnjama
Da je tiramisu krema zbog svog nenametljivog okusa primjenljiva u svakom obliku, dokazuje i ovaj recept.
Sastojci:
Za tijesto:
1 mješavina za palačinke
700-750 ml vode
1 žlica kakaa
ulje za pečenje
Za kremu:
2 kutije tiramisua
600 ml mlijeka
Za umak od višanja:
1 staklenka kompota od višanja
3 žlice šećera u prahu
3 žličice gussnela
Priprema:
U mješavinu za palačinke dodajte kakao i vodu i pjenjačom izmiješajte glatko tekuće tijesto. Palačinke ispecite u tavici (Ø 25 cm).
U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice tiramisu kreme i promiješajte. Masu miješajte električnom mješalicom srednjom brzinom do pet minuta.
Višnje iz kompota ocijedite, a tekućinu sačuvajte. Na svaku palačinku stavite dio kreme i višanja iz kompota, savijte ih i jedan kraj uvijte prema unutra.
Od tekućine iz kompota odvojite dvije žlice i pomiješajte s Gussnelom.
Ostatak tekućine pomiješajte sa šećerom i kuhajte tri do četiri minute. Dodajte razmućen Gussnel i kuhajte dok se umak ne zgusne.
Izvor: coolinarika.com