Tiramisu – izvorni recept
Donosimo vam izvorni talijanski recept za pripremu tradicionalnog tiramisua.
Sastojci:
4 jaja
500 g mascarpone sira
80 g šećera (u prahu)
250 g piškota
2 dcl jake slatke kave
1 dcl ruma
100g kakaa
prstohvat soli
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjka, te u žumanjke dodati prstohvat soli i šećer i miksati sve dok smjesa ne zapjeni i pobijeli. U smjesu dodati mascarpone te ga umiješati kuhačom.
U drugoj posudi istući bjelanjke uz prstohvat soli te dodati snijeg od bjelanjaka prethodno urađenoj smjesi i sve pomiješati.
U veću posudu pomiješati ohlađenu kavu i rum te u njih umočiti piškote, no ne predugo kako se ne bi raspali. Dno posude u koju se slaže tiramisu treba prekriti piškotima, na što dolazi krema, te ponoviti postupak, tako da krema bude na vrhu. Vrh deserta dekorirati kakaom te ga staviti u hladnjak da se ohladi na nekoliko sati.