TEREZA SASVIM EMOTIVNO: 'Konavle su moja najveća ljubav, a prve bračne noći sam pomislila da sam pogriješila što sam se udala'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Diva Tereza Kesovija gostovala je u talk showu 'U svom filmu' koji se emitira na Prvom programu HTV-a, tijekom kojeg je iznijela zanimljivosti vezane uz njenu karijeru, ali i privatni život.

Prisjetila se života u Francuskoj, ali i svojih glazbenih početaka.

„Krenula sam ambiciozno jer sam znala da je to biti ili ne biti. Jako sam tvrdoglava i ne mogu ni zamisliti kako u nečemu neću uspjeti, da nešto počnem, a ne završim. Morala sam naučiti francuski jezik. Bila sam sama neko vrijeme i bilo mi je teško, to je bio Pariz cabareta, a ja sam imala mentoricu koja je birala one cabarete za koje su mnogi čuli. Počeci su bili užasno teški, ali odlučila sam kako se neću vratiti, kako neću odustati i kako neću pokazati da sam slaba,“ prisjetila se Tereza koja je u svom naumu uspjela.

U Francuskoj se družila s brojnim poznatim licima i velikim umjetnicima, što joj je, kako kaže, imponiralo, a za izvedbu 'This is my song' pohvalio ju je i sam Charlie Chaplin, autor pjesme.

Danas ima jednu od najzavidnijih pjevačkih karijera koju je jedna Hrvatica ikada ostvarila i podržava mlade talentirane umjetnice koje žele biti uspjeti u onome čime se bave.

„Mladi ljudi su malo podozrivi kad me vide, ali ja uspijem razbiti barijeru. Priđem im i kažem – jako si lijepa i jako si lijepo pjevala. Jer koja vražja velika Tereza? Kao mada sam bila kao one, počinjala kao one. Puno im to znači kad im se kaže. Naravno kako ima i onih koje misle kako su velike zvijezde i kojima to ne znači ništa. U njih ne diram,“ izjavila je.

Tereza je znala govoriti i o Domovinskom ratu tijekom kojeg je uništen njen dom, a teme se dotaknula i u talk showu.

„Nisu mi spalili kuću nego dom. Iza toga sam imala kuću, ali to nije bio moj dom. Danas imam stan, ali ni to nije moj dom. Ono je bio moj dom, i zbog toga što je bio u Konavlima. Konavle su, usudila bih se reći, moja najveća ljubav,“ rekla je Tereza te ispričala romantičnu ljubavnu priču svojih roditelja.

„Moji roditelji su organizirali bijeg na dan vjenčanja, kad se moja majka trebala udati za drugog. Moj otac je bio nadničar i nije joj imao što pružiti osim ljubavi, ali su se voljeli. Na dan svadbe su došli svatovi, ali umjesto smijeha kućom su se orile suze. Moja majka je s mojim ocem, sa svojom ljubavi, pobjegla u Dubrovnik, a to je za to vrijeme bio poprilično hrabar potez. Ona je umrla dva dana nakon što me je rodila,“ kazala je.

Tereza ima i dva braka te dvije rastave iza sebe, s Mirom Ungarom i Ronaldom Lopatnyjem. Govoreći o svom prvom suprugu, kazala je kako se na dan vjenčanja zapitala je li on čovjek za nju.

„Teško je o ljubavi odlučiti unaprijed, to se među ljudima dogodi ili ne dogodi. Ne vjerujem u slučajnosti, nego u sudbinu. Što se mog prvog braka tiče, prve bračne noći sam se zapitala je li to čovjek za mene i pomislila da sam možda napravila krivi potez što sam se udala i da to nije čovjek mog života. Ali voljela sam ga,“ kazala je emotivno Tereza.

Popularni Članci