test

Tereza Kesovija danas ide na ručak s Macronom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Pjevačka diva Tereza Kesovija jedna je od stotinjak uzvanika koji će danas ručati s Macronom, a za to postoji veliki razlog.

Tereza Kesovija nije samo pjevačka diva u Hrvatskoj, ona je i u Francuskoj bila i ostala legenda koja nosi francusko odličje Časnika reda umjetnosti.

Kesovija je u Francuskoj živjela 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća i tamo izgradila zavidnu karijeru. 

Francuska karijera Tereze Kesovije počela je 1965., kad je otpjevala La Chanson de Lara iz filma Doktor Živago. Dok je živjela i radila u Francuskoj Tereza je surađivala s poznatim zvijezdama kao što su Serge Lama, Tino Rossi, Gilbert Bécaud i Rita Pavone.

Tereza je parišku Olympiju punila čak četiri puta. Upoznala je nekoliko francuskih predsjednika, a danas će imati svoj prvi susret s Macronom, donosi Index.hr.

"Početkom siječnja 1965. sam prvi put došla u Pariz i od tada sam upoznavala i De Gaullea, poslije njega je bio Pompidou, pa je bio Chirac, hoću reći koliko sam dugo tamo bila, Français Mitterrand je bio u dva mandata. Ja iskreno želim da i predsjednik Macron doživi još jedan mandat jer on je prije svega simpatično lice koje Francuzi vole i to je zaista vrijedno poštovanja, pa ću mu to i reći", rekla je nedavno za RTL.

Popularni Članci