Taste the Mediterranean: Krenite na jedinstveno kulinarsko putovanje u hotelu Excelsior!

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Pripremite se za izvanredno gastronomsko iskustvo 2. i 3. listopada u hotelu Excelsior u Dubrovniku, gdje se održava prestižni festival Taste the Mediterranean. Ovaj kulturno-gastronomski događaj okuplja vrhunske chefove iz cijelog svijeta, slaveći bogatstvo i raznolikost mediteranske kuhinje u njenom najautentičnijem obliku.

2. listopada – Dubrovnik pozdravlja Siciliju

Prvog dana festivala očekuje vas kulinarska večer ispunjena emocijom i strašću prema mediteranskim okusima. Na tanjuru će se susresti dubrovačka tradicija i talijanski karakter, zahvaljujući kreativnoj suradnji dvojice vrsnih chefova. Carmelo Carnevale, chef restorana Lizzie’s Cucina i Caffe Amore u Londonu, i Mate Matić, chef dubrovačkog restorana Vapor, poznat po vještom kombiniranju lokalnih sastojaka s modernim tehnikama kroz šest sljedova prikazat će svu raskoš gastronomije.

''Ono što me posebno veseli kod ovakvih večera je prilika da kuham rame uz rame s kolegama iz drugih zemlja. To nije samo razmjena recepata nego prava razmjena ideja, iskustava i pogleda na kuhanje.  Svaki put naučim nešto novo, dobijem neku inspiraciju i odmah je želim podijeliti sa svojim timom. Za mene je ovo prilika da pokažemo koliko je kuhinja živa, koliko nas povezuje i kako kroz nju zapravo najbolje upoznajemo ljude. Gosti će moći očekivati opuštenu, veselu večer uz jela koja spajaju naš mediteranski način kuhanja uz vina koja će sve to lijepo zaokružiti. Ono što mi je najdraže u ovakvim događanjima je što nisu samo gastronomska predstava, oni su prilika da se svi zajedno družimo, razgovaramo, i da ljudi ponesu sa sobom osjećaj da su bili dio nečeg posebnog. Ako se pritom stvori i koje novo prijateljstvo, tim bolje. Za mene je kuhanje s kolegom iz Italije veliko zadovoljstvo i prilika da pokažemo kako nas hrana povezuje. Najvažnije mi je da gosti osjete tu energiju, uživaju u večeri i da im ostane u lijepom sjećanju.'' – izjavio je Mate Matić.

.

3. listopada – Dubrovnik pozdravlja Francusku i Meksiko

Drugog dana festivala održat će se večera u kojoj se prožimaju suvremeni i tradicionalni kulinarski stilovi, oblikovani kroz lokalne i međunarodne utjecaje. Za ovu večer zaduženi su Beatriz Gonzalez, chefica poznata po radu u restoranima Cosetta, Neva Cuisine i Taco Mesa u Parizu, koja donosi jedinstvenu fuziju francuske preciznosti i meksičke živosti, te Petar Obad, cijenjeni dubrovački chef, koji svojim radom kontinuirano istražuje granice  gastronomije. Njihov zajednički jelovnik u šest sljedova spaja najfinije sastojke s inovativnim tehnikama, nudeći nezaboravan doživljaj za sva osjetila. Festival Taste the Mediterranean pruža rijetku priliku da kušate originalne kreacije svjetski poznatih chefova, uronite u bogatstvo mediteranske kulinarske baštine, i postanete dijelom ekskluzivne atmosfere koja slavi hranu, kulturu i kreativnost.

.
Beatriz Gonzales i Carmelo Carnevale
Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i budite dio ovog izuzetnog doživljaja koji će probuditi sva vaša osjetila! 
Detalje o cijeni i jelovnik otkrijte koristeći QR kod
https://www.adriaticluxuryhotels.com/wp-content/uploads/2025/09/TTM_2025_HRV_FIN.pdf  
Kontakt za rezervacije:
ivana.obradovic@alh.hr
+385 20 300 340

.

Popularni Članci