test

'TAKO STE SIROMAŠNI, A ČISTI' Amerikanac šokirao Dubrovčanina neznanjem gdje je došao, no nije mu ostao dužan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Američki turisti u Dubrovniku su poznati po tome što su neki od njih 'kap' slabiji poznavatelji zemljopisa i povijesti, ali i kao ljudi koji se slabije snalaze u Europi jer ponekad ne znaju ni u kojoj se državi nalaze. 

Dubrovnik im je nerijetko grad u Grčkoj. Opravdanje se može tražiti i u tome što brojni gosti iz Sjedinjenih Američkih Država u malo dana obiđu mnogo turističkih zemalja pa i ne čudi što se zbune u detektiranju postojećih lokacija gdje se u tom trenutku nalaze.

No jedan od njih otišao je i malo dalje pa je jednom dubrovačkom turističkom radniku dao komentar kako je iznenađen što je u Dubrovniku čisto. Dubrovčanin se složio s njegovom konstatacijom te ga pitao razlog zašto ne bi bilo čisto?

-'Pa, mislim, obično je prljavo u siromašnim i tek otkrivenim državama, zar ne?' - rekao je Amerikanac.

Na pitanje šokiranog Dubrovčanina o tome kako je Hrvatska  tek otkrivena država odgovorio je kako je Hrvatska tek otkrivena, odnsno da su je turisti prvi put otkrili zbog snimanja serije Igra prijestolja.

Vidno uznemireni Dubrovčanin pojasnio mu je iskreno i bez zadrške  kako je ta serija tek jedna od mnogobrojnih produkcija snimanih u Dubrovniku te mu postavio pitanje zna li slučajno kako je kanalizacijski sustav u Dubrovniku stariji od njegove Države. Svoju konverzaciju je Dubrovčanin napisao na svom Facebook zidu uz komentar kako je njegova sreća što nije na Tripadvisoru sluteći da bi ga Amerikanac zbog iskrenosti mogao 'nagraditi' ocjenom i komentarom.

Popularni Članci