/* */

Tacos potosinos

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com

Meksička kuhinja poznata je po bogatstvu okusa i začina, a još su se na tržnicama drevnog Meksika prodavale papaje, ananas, masline, avokado, kikiriki, grah, papričice, tabasco, vanilija, med, riba i divljač.

Sastojci:

8 tortilja
1 ljuta salsa od oko 500 g
40 g naribanog sira

Za nadjev:

1 pileća prsa bez kostiju (400 g)
sol

Za prilog:

2 žlice maslinova ulja
300 g mahuna
200 g mrkve
300 g krumpira

Za posipavanje:

1 žličica svježe narezane metvice
1 žličica svježe narezanog origana
1 žličica svježe narezanog bosiljka

Za posluživanje:

200 ml kiselog vrhnja
4 lista zelene salate

Priprema:

Piletinu stavite u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 20 minuta.

Mahune očistite i narežite, a mrkvu i krumpir ogulite i narežite na štapiće. Pripremljeno povrće stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu, kuhajte ga 10 do 15 minuta pa na kraju ocijedite.

U širokoj posudi zagrijte salsu. Svaku tortilju umočite u vrelu salsu, rasporedite po njoj kuhanu piletinu narezanu na štapiće pa je zarolajte.

Tortilje složite jednu do druge, prelijte preostalom salsom, pospite sirom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva 10 minuta.

Na ulju popecite kuhano povrće i rasporedite ga po pripremljenim tortiljama. Na kraju sve pospite mješavinom začina.

Posluživanje:

Uz vruće tortilje i povrće poslužite kiselo vrhnje i listove zelene salate.
 

Izvor: coolinarika.com

Popularni Članci