Suki Jaki
Sastojci:
250 g purećih prsa
250 g junećeg filea
250 g svinjskog karea
4 vezice mladog luka
500 g špinata
4 žličice šećera
3 žlice ulja
200 ml umaka od soje
sol
150 g špageta od riže
300 g riže
4-6 jaja
1 žlica Vegete
Priprema:
Meso, poluodmrznuto, narežite na sasvim tanke ploške i posložite na tanjur poput cvijeta.
Na drugi tanjur stavite očišćeni oprani špinat, očišćene polovice luka narezane na deblje ploške, mladi luk očišćen i na koso narezan.
Špagete od rižina brašna prelijte kipućom vodom i ostavite kratko stajati dok ne postanu savitljive. Nakon toga ih ocijedite i dodajte na tanjur s povrćem.
U međuvremenu skuhajte rižu u neposoljenoj vodi u omjeru 1:1 (nemojte je ocijediti niti ispirati).
U specijalnu tavu s debljim dnom na vruće ulje stavljajte ploškicu po ploškicu mesa te svaku kratko popecite. Promiješajte i pospite sa 4 žlice šećera. Kratko propirjajte miješajući dok meso ne promijeni boju, pa zalijte sa 100 ml sojina umaka.
Zatim meso maknite malo u stranu pa postupno dodajte dio po dio povrća. Kratko ga propirjajte, prelijte preostalim sojinim umakom, dodajte Vegetu te još malo propirjajte.
Cijeli postupak pripreme ovoga jela ne smije trajati duže od 8 do 10 minuta.
Izvor. coolinarika.com