test

Stigli su nalazi obdukcije, a poznati su i detalji posljednjeg ispraćaja supruga Nikoline Pišek Ristović

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Lukunic/PIXSELL
Obitelj Vidoja Ristovića objavila je da će njegov posljednji ispraćaj biti 12. svibnja na Novom groblju u Beogradu.

Iznenadna smrt srpskog povjesničara umjetnosti Vidoja Ristovića u 44. godini šokirala je regiju.

Suprug naše bivše voditeljice Nikoline Pišek Ristović preminuo je u Beogradu, a vijest o smrti za medije je potvrdila shrvana udovica.

Sada se o Vidojevoj smrti oglasila cijela njegova obitelj, a u zajedničkom priopćenju objavili su i mjesto i vrijeme sprovoda.

"Neizmjerna bol i tuga za našim jedinim preminulim sinom u 44. godini života. Obavještavamo rođake i prijatelje da će se sahrana održati 12. svibnja 2022. godine na Novom groblju u 14:30 sati", stoji u priopćenju na kojem su potpisani Vidojevi otac Viktor, majka Marija, supruga Nikolina te kćeri Matea i Una Sofija, piše Blic.rs.

Srpski mediji pišu i kako je gotova obdukcija, a uzrok smrti otkrio je Vidojev otac Viktor Ristović, koji je poznatiji kao Miša Grof, donosi Dnevnik.hr.

"Naša tuga za sinom je neizmjerna, srce nam je slomljeno! Nije ni primjereno ni da se drugi, a kamoli ja bavim temama koje su toliko prizemne i sramotne u momentu kada nas je napustilo mlado i divno biće. Moram reći da moj sin nije umro tijekom odnosa. Danas su mi stigli nalazi obdukcije. Do smrti je došlo usred respiratorne insuficijencije koja je uzrokovala popuštanje rada srčanog mišića", rekao je s tugom u glasu Miša Grof za Blic.rs pa dodao: "Molim vas, ne skrnavite uspomenu na mog sina, oca dvije divne kćerkice, imajte dušu i pustite ga da počiva u miru!"

Ranije se doznalo da je otac pokojnika na mjestu sinove smrti doživio živčani slom.

"Ljudi iz Hitne su ga pokušavali smiriti i pomoći mu da dođe k sebi, ali nije vrijedilo. Čak tri sata ga nisu mogli odvojiti od Vidojevog tijela. Sve vrijeme ga je mazio, ljubio i plakao na sav glas", ispričao je izvor za Kurir.rs.

Oglasio se i Vidojev prijatelj, koji se prisjetio njihova jezivog razgovora prije tragičnog događaja.

"Mi smo ga savjetovali da pripazi malo više na sebe. Tijekom korone se baš udebljao, ali bio je veliki hedonist - uživao je u dobroj hrani, piću, cigarama. Volio je i tajlandske masaže. Koliko znam, imao je i koronu, moguće je da su sve to posljedice post-COVID-a, da je imao srčane probleme, a da nam nije ništa rekao o tome. Kad su mi javili da je Vidoje preminuo, prošla me jeza jer sam se sjetio jednog od naših posljednjih razgovora. Tada mi je, dok smo ručali, odjednom, iz čista mira, rekao: 'Ja ću umrijeti od hrane, pića'. Kao da je nešto predosjetio. Strašno", ispričao je Vidojev prijatelj za Alo.rs.

Nikolina je u trenutku suprugove smrti bila u Zagrebu, nakon čega je odmah doputovala u Beograd gdje su je fotografi snimili ispred njihova stana.

Prije toga je dala i svoju prvu izjavu povodom Vidojeve smrti.

"Grozno se osjećam, skoro da jedva pričam. Još uvijek nije bilo obdukcije, znam isto koliko i vi o uzroku smrti. Teško mi je, stigla sam u Beograd, ali nisam trenutno u kući u kojoj sam živjela ranije. Hvala na razumijevanju, ne bih više komentirala", kazala je Nikolina za portal Republika.rs.

Nikolina i Vidoje u braku su bili od 2013. godine, vjenčali su se u Monte Carlu, a u prosincu 2014. dobili su kćer Unu Sofiju. On iz prvog braka ima i kćer Mateu, a ona kćer Hanu.

Popularni Članci