'

Šampinjoni s povrćem

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Punjenje koje se razlikuje od uobičajenog: nema mesnih prerađevina,nema sira,čak ni parmezana! Pa ipak je ukusno.

Sastojci:

300 grama svježih šampinjona
1 mrkva
pola tikvice
komadić celera
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica ajvara
Vegeta, papar
1 žlica umaka od soje
0,5dl bijelog vina
usitnjeni peršin i češnjak

Priprema:

Svježe,bijele šampinjone srednje veličine,operite i posušite krpom, odvojite krajeve i izdubite nožem.

Sitno iseckajte krajeve, mrkvu, celer i tikvicu pa nekoliko minuta kuhajte na pari dok ne omekšaju.

Povrće stavite u posudicu,dodajte začine i po žlicu ulja i ajvara,pa promješajte.

U vatrostalnu posudu stavite malo maslinovog ulja i bijelo vino, poslažite kapice gljiva i svaku pokapajte s malo umaka od soje.

Napunite gljive smjesom od povrća i zapecite na 200 Celzijevih stupnjeva desetak minuta.

Pečenim gljivama dodajte sitno nasjeckan peršin i češnjak.

Izvor: coolinarika.com
 

Popularni Članci