Šampinjoni s povrćem
Punjenje koje se razlikuje od uobičajenog: nema mesnih prerađevina,nema sira,čak ni parmezana! Pa ipak je ukusno.
Sastojci:
300 grama svježih šampinjona
1 mrkva
pola tikvice
komadić celera
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica ajvara
Vegeta, papar
1 žlica umaka od soje
0,5dl bijelog vina
usitnjeni peršin i češnjak
Priprema:
Svježe,bijele šampinjone srednje veličine,operite i posušite krpom, odvojite krajeve i izdubite nožem.
Sitno iseckajte krajeve, mrkvu, celer i tikvicu pa nekoliko minuta kuhajte na pari dok ne omekšaju.
Povrće stavite u posudicu,dodajte začine i po žlicu ulja i ajvara,pa promješajte.
U vatrostalnu posudu stavite malo maslinovog ulja i bijelo vino, poslažite kapice gljiva i svaku pokapajte s malo umaka od soje.
Napunite gljive smjesom od povrća i zapecite na 200 Celzijevih stupnjeva desetak minuta.
Pečenim gljivama dodajte sitno nasjeckan peršin i češnjak.
Izvor: coolinarika.com