Salata od hobotnice
Sastojci:
1 hobotnica (oko 1 kg)
5 žlica vinskog octa
6 žlica maslinova ulja
3 češnja češnjaka
2 glavice manjeg luka
1 žlica Vegete
papar
4 listića bosiljka
Priprema:
Operite hobotnicu. Prianjaljke temeljito očistite od pijeska. Luk narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte.
U hladnu vodu stavite hobotnicu i kuhajte dok voda zavri pa posolite.
Kuhanu hobotnicu ocijedite (sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala), narežite na komadiće, dodajte luk i prelijte uljem.
U posebnu posudu stavite sačuvanu vodu od kuhanja, vinski ocat i Vegetu, kratko prokuhajte, dodajte bosiljak, češnjak i popaprite.
Tako pripremljenom marinadom prelijte hobotnicu i dobro izmiješajte.
Izvor: coolinarika.com