Rezanci s piletinom i povrćem
Za pripremu ovoga jela potrebno je 40 minuta, a navedeni sastojci su dovoljni za pet osoba.
Sastojci:
Marinada za piletinu
1 žličica senfa
2 žlice soja umaka
1 žlica balzamičnog octa
1 žličica slatke paprike
po ukusu papar
Ostalo
500 g pileća prsa
500 g tanjih špageta
1 tikvica
1 poriluk
1 luk
4 češnja češnjaka
2-3 mrkve
200 g šampinjona
1/5 glavice kupusa
50 ml soja umaka
3 žlice ulja (vrsta po ukusu)
začini po zelji (sol, papar…)
Priprema:
Pileća prsa narezati na sitne kockice, ne više od 2cm veličine. Pomiješati sastojke za marinadu te u nju staviti piletinu te dobro promiješati. Ostaviti da stoji dok pripremate povrće. (15 min ca.)
Povrće očistiti te narezati na tanke štapiće (tikivica, poriluk, mrkva), luk na kockice, šampinjone na ploškice… Ili kako zelite, vazno da je tanko. Količina povrća (i vrsta) je proizvoljna, ovo je okvirno.
Staviti vodu za špagete te je posoliti po zelji.
Na woku, ali može i obična dublja tava, jako zagrijati ulje te potom dodati piletinu. Pirjati na jakoj vatri 3-4 minute.
Zatim dodati povrće, sve osim tikvice i šampinjona te nastaviti pirjati još 3-4 minute, a zatim idu tikvice i šampinjoni. Po potrebi doliti 1 dl vode.
Kad se doda svo povrće, doliti soja umak te nastaviti kuhati još ca. 5min.
Špagete skuhati tako da budu malo jače al dente, procijediti ih i ubaciti u wok.
Sve dobro promiješati da se upije umak, po zelji dodati još soja umaka ako vam se čini da fali i pirjati skupa još par minuta.
Dobar tek!