'

Ravioli sa šparogama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Jutarnji.hr
Tradicionalni spoj sira i šparoga; lagano, zdravo, ali i izuzetno ukusno.

Sastojci:
(za 4 osobe)

tijesto:

400 g brašna
2 jaja
sol

nadjev:

200 g svježeg ovčjeg sira
30 g ribanog tvrdog ovčjeg sira
20 g mladog ovčjeg sira

umak:

200 g šparoga
maslinovo ulje
bešamel umak ili vrhnje za kuhanje
malo soli prema ukusu


Od brašna, jednog jaja, soli i vode umjesimo glatko tijesto. Razvaljamo ga u tanku plohu i premažemo ramućenim jajem te izrežemo u trake.
Nadjev napravimo mješanjem dva jaja i tri vrste sira. U svaku “krpicu” stavimo žlicu nadjeva i poklopimo, te utisnemo rubove odgovarajućom čašom ili za ravijole posebnim kalupom tako da dobijemo oblik polumjeseca. Tako pripremljene raviole kuhamo kratko u slanoj kipućoj vodi.

Umak ćemo napraviti tako da prokuhamo šparoge u slanoj vodi i promješamo ih sa bešamel umakom ili vrhnjem za kuhanje uz dodatak maslinova ulja. Još tople raviole prelijemo umakom i serviramo.
 

Izvor: Gastronaut.hr

Popularni Članci