RADIONICE, FILMOVI, DRUŽENJE Otvoren osmi Dubrovnik Film Festival (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dd
Otvorenje još jednog Dubrovnik Film Festivala (DUFF), osmog po redu, održano je večeras u Kinu Sloboda, u organizaciji Kinematografa Dubrovnik, udruge LUŽA i Ljetne škole filma Šipan, a ove godine traje od 15. do 20. listopada.  

"Ove godine imamo 68 filmova u selekciji koji će se boriti za jednu od 10 festivalskih nagrada, 150 gostiju iz desetak zemalja, plovimo dalje," kazala je ispred Kinematografa Đive Galov.

"Program je već započeo prije dva dana, s pet radioničkih programa i projekcijom filma 'Dnevnik Diane Budisavljević' uz razgovor  s redateljicom Dane Budisavljević, a u sljedeća četiri dana ćemo prikazati i Zagrebački ekvinocij, prvi hrvatski bezbudžetni film, kao i španjolski film Putovanje kroz Prado," kazala je.

Ove godine na raspolaganju je i bogat program radionica, poput radionica fotografije, glume, govorništva...

Festival je otvorila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

"Ponajviše bih pozdravila organizatore. Tu ekipu znam dugo godina i znam koliko su vrijedni i uporni. Samo zahvaljujući njima festival je postao značajan događaj na Mediteranu upravo za dječje i stvaralaštvo mladih u filmskoj industriji. Mi kao gradska uprava ćemo i dalje podržavati rad ovog festivala i pomoći ćemo da se razvija, da bude još snažniji i bolji," kazala je Tepšić.

Ovogodišnji ocjenjivački žiri čine Dina Pokrajac, Evgenia Glubova i Ornela Vištica.

Program ovogodišnjeg DUFF-a pogledajte OVDJE

Popularni Članci