'

Predstavljen „Perlan dubrovački“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
“Perlan dubrovački“ jedini je pjenušac na svijetu od sorte malvasija koju baštine sve zemlje Sredozemlja. Sreća je da je ideja o pjenušcu rođena na ovom našem prostoru i da je od malvasije s ovoga prostora napravljen prvi pjenušac. Rekao je to prof. dr. Bernard Kozina, redoviti profesor Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu, predstavljajući u četvrtak poslijepodne „Perlan dubrovački“, prvi pjenušac od autohtone sorte malvasije dubrovačke.

Na promociji u prostorijama Matice hrvatske na Grudi svoj su pjenušac predstavili njegovi autori konavoski agronomi i vinari Grgur Glavinić i Ivo Deranja. Oni su istaknuli  kako se radi o ograničenoj seriji od nekoliko stotina boca, koja je napravljena u  suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Čestitajući vinarima načelnik Općine Konavle Luka Korda izrazio je zadovoljstvo time što se u Konavlima sve više ljudi ima nove proizvode od mediteranskih kultura, a podršku ovom novom proizvodu Dubrovačko neretvanske županije dao je ispred Županije i pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Maro Kristić te također  Nikola Kalafatović, tajnik Obrtničke komore Dubrovnik.

Pjenušac „Perlan dubrovački“ bit će predstavljen i na „Festi od vina“ koju zajedno organiziraju Obrtnička i Gospodarska komora Dubrovnik ususret festi sv. Vlaha.

Popularni Članci