Povrtne lasagne
Recept koji će ugodno iznenaditi i zaklete mesoljupce.
Sastojci:
400 grama gotovog tijesta za savijače
maslinovo ulje
malo poriluka
malo celera
2 mrkve
2 paprike
2 tikvice
1 konzerva rajčica od 400 grama
2 mozzarelle
1 žlica Vegete
ribani ovčji sir
svježi bosiljak
za bijeli umak:
150 ml mlijeka
1 žlica brašna
prstohvat soli
Priprema:
Na malo maslinovog ulja stavite dinstati sitno isjeckan poriluk , mrkvu i celer.
Nakon par minuta dodajte sitno nasjeckane paprike i nastavite kuhati još desetak minuta. Nakon toga dodajte i sitno nasjeckane tikvice.
Kad je svo povrće prilično mekano, dodajte konzervu rajčica, par čaša vode i žlicu Vegete. Kuhajte dvadesetak minuta . Kad je umak gotov dodajte mu listiće bosiljka.
Napravite bijeli umak. U 150 ml mlijeka stavite žlicu brašna i malo soli. Dobro promiješajte pjenjačom, stavite na vatru i nastavite miješati dok se lagano ne zgusne.
Bijeli umak izlijte u umak od rajčice i promiješajte.
U pleh stavite malo ulja, prekrijte s 2 lista tijesta za savijače. Prelijte s malo umaka , dodajte malo mozzarelle iskidane na komadiće i posipajte ribanim sirom.
Nastavite tako dok ne potrošite sve sastojke . Zadnji sloj također prelijte umakom i posipajte ribanim sirom.
Pecite na 220 Celzijevih stupnjeva oko pola sata.
Izvor: coolinarika.com