Povrtne lasagne

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Recept koji će ugodno iznenaditi i zaklete mesoljupce.

Sastojci:

400 grama gotovog tijesta za savijače
maslinovo ulje
malo poriluka
malo celera
2 mrkve
2 paprike
2 tikvice
1 konzerva rajčica od 400 grama
2 mozzarelle
1 žlica Vegete
ribani ovčji sir
svježi bosiljak

 

za bijeli umak:

150 ml mlijeka
1 žlica brašna
prstohvat soli

 

Priprema:

Na malo maslinovog ulja stavite dinstati sitno isjeckan poriluk , mrkvu i celer.

Nakon par minuta dodajte sitno nasjeckane paprike i nastavite kuhati još desetak minuta. Nakon toga dodajte i sitno nasjeckane tikvice.

Kad je svo povrće prilično mekano, dodajte konzervu rajčica, par čaša vode i žlicu Vegete. Kuhajte dvadesetak minuta . Kad je umak gotov dodajte mu listiće bosiljka.

Napravite bijeli umak. U 150 ml mlijeka stavite žlicu brašna i malo soli. Dobro promiješajte pjenjačom, stavite na vatru i nastavite miješati dok se lagano ne zgusne.

Bijeli umak izlijte u umak od rajčice i promiješajte.

U pleh stavite malo ulja, prekrijte s 2 lista tijesta za savijače. Prelijte s malo umaka , dodajte malo mozzarelle iskidane na komadiće i posipajte ribanim sirom.

Nastavite tako dok ne potrošite sve sastojke . Zadnji sloj također prelijte umakom i posipajte ribanim sirom.
Pecite na 220 Celzijevih stupnjeva oko pola sata.

 

Izvor: coolinarika.com
 

Popularni Članci