Pita od piletine
Sastojci:
600 g pilećih prsa
500 g pilećih zabataka
250 g poriluka
150 g mrkve
50 g slanine
1 žličica svježeg timijana
2 žlice maslinova ulja
2 žlice limunova soka
1 žlica svježe nasjeckanog peršina
1 žlica Gussnela
1 žlica ocijeđenog zelenog papra
1 žličica narančine korice
18 g Vegete Twist piletina
250 g prhkog tijesta
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema:
Pileće meso odvojite od kosti, maknite kožice i narežite ga na kocke. Pokapajte limunovim sokom, pospite Vegetom Twist piletina i ostavite neka se marinira oko sat vremena.
Na zagrijanom ulju popecite slaninu narezanu na kockice, dodajte mariniranu piletinu i sve zajedno kratko popecite. Dodajte listiće timijana i nastavite pirjati podlijevajući vodom dok meso ne omekša.
Na kraju umiješajte Gussnel koji ste razmutili u 100-150 ml vode. Zajedno kratko prokuhajte i ohladite.
Očišćeni poriluk i mrkvu narežite na ploške, kratko prokuhajte, ocijedite i pomiješajte s pirjanom piletinom. Smjesi još dodajte zeleni papar, narančinu koricu i peršin.
Smjesu stavite u okruglu vatrostalnu posudu i pokrijte prhkim tijestom koje ste razvaljali oko 5 cm veće od promjera posude. Tijesto utisnite uz rub posude te na njemu napravite otvore kako bi tijekom pečenja izlazila para.
Cijelu površinu tijesta premažite razmućenim jajem i pecite u pećnici zagrijanoj na 210 Celzijevih stupnjeva 35-40 minuta.
Posluživanje:
Pitu od piletine narežite u obliku trokuta i poslužite uz salatu po želji.
Izvor: coolinarika.com