Piletina na meksički način
Donosimo vam recept za pripremu piletine s neobičnim, meksičkim štihom.
Sastojci:
500 g pilećih prsa
500-700 g kiselih krastavaca
400 g isjeckanih mariniranih šampinjona
50 g kečapa
1 žlica origana
2 male žlice ljute paprike
1 mala žlica curryja
250 ml vrhnja za kuhanje
ulje
sol, ružmarin, majčina dušica, češnjak i mljeveni crni papar
Priprema:
Mariniranje gljiva: Šampinjone nasjeckati na listiće, posoliti, popapriti,posuti ružmarinom, majčinom dušicom , protisnuti 1-2 režnja češnjaka i posuti obilno s maslinovim uljem. Ostaviti u hladnjaku oko 2 sata.
Pileće meso isjeći na tanke, duguljaste komadiće, začiniti crvenom paprikom i origanom te pržiti u tavi na zagrijanom ulju.
Kisele krastavce isjeći na tanke, duguljaste komadiće i kada se meso proprži dodati ih u tavu.
Zatim dodati marinirane šampinjone, kečap, preostali origano, 1 malu žlicu crvene paprike, vrhnje za kuhanje, churry te promiješati. Kad se meso izdinsta, skloniti tavu sa štednjaka.
Izvor: coolinarka.com