'

Pašta fažol

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Coolinarka.com
Na samom početku tjedna istarske kuhinje donosimo tradicionalnu tjesteninu koja će oduševiti i najzahtjevnije gurmane.

Sastojci:

Za 4 osobe:

40 dag suhih svinjskih rebara ili kost od pršuta
30 dag graha
3 žlice maslinova ulja
1 glavica luka
6 dag slanine - hamburgera
2 režnja češnjaka
1 vezica peršina
15 dag makarona ili nekog drugog tijesta


Grah preko noći namočiti u vodi, zatim ga ocijediti i oprati.
U lonac s vodom staviti kuhati suhu svinjetinu ili kost od pršuta.
Kad je meso napola kuhano, dodati grah i kuhati još 2 sata.
Na zagrijanom maslinovom ulju popržiti isjeckani luk i dodati ga juhi.
U međuvremenu prirediti "pešt": sitno narezati slaninu, češnjak i peršin.
Dobro isjeckati u jednoličnu smjesu.
Pešt dodati u juhu, potom tjesteninu i zajedno kuhati petnaestak minuta. Posoliti i popapriti po ukusu, dignuti s vatre i poslužiti.

Izvor: Gastronaut.hr
 

Popularni Članci