Paella Valenciana
Sastojci:
500 g mladog pileta
200 ml ulja
8 škampa
200 g dagnji
100 g sipa
100 g zelenih mahuna
100 g luka
3-4 češnja češnjaka
100 g rajčice
200 g riže
100 g krupnog graha
4 srca artičoka
2 paprike (zelena i crvena)
sol
papar
šafran
1 žlica Vegete
Priprema:
Piletinu narežite na manje komade, sipe očistite i narežite na kocke, a školjke dobro očistite. Paprike također narežite na kocke, a luk i češnjak sitno nasjeckajte. Mahune narežite na manje komade, a namočeni grah napola skuhajte.
Na zagrijanom ulju popecite piletinu pa je izvadite na tanjur.
Na istoj masnoći svijetlo popecite luk, zatim dodajte pripremljenu papriku, češnjak i narezanu oguljenu rajčicu. Malo podlijte vodom i ostavite lagano prokuhati.
U tako pripremljeni umak stavite popečenu piletinu, škampe, dagnje, na kocke narezanu sipu, srca artičoka, mahune, napola kuhani grah i u vodi rastopljeni šafran. Sve malo posolite, popaprite i dodajte Vegetu.
Kad lagano prokuha, dodajte opranu rižu i pirjajte uz povremeno dolijevanje vode.
Izvor: coolinarika.com