Ovako namirnice dulje traju i imaju bolji okus
Rajčice, jagode, citrusi i šparoge – upravo te namirnice mogu znatno dulje potrajati ako ih u hladnjaku pospremite na pravilan način. Međutim, tu su i jednostavni trikovi kako te namirnice mogu biti i znatno ukusnije i sočnije, piše Huffington Post.
Čuvajte rajčice pravilno
Osim trika da se zelene rajčice ostave na osunčanoj prozorskoj dasci kako bi do kraja dozrele i bile fantastično slatke i ukusne u kombinaciji s mozzarellom ili nasjeckane u salsi, postoji još jedan sjajan trik. Rajčice čuvajte okrenute naopačke. Tako ćete izbjeći oštećenje rajčica, a ako je otpala peteljka, spriječit ćete ulazak zraka i vlage, a time i produljiti rok trajanja rajčice i spriječili proces truljenja.
Jagode malo zagrijte
Možda ste čuli da ispiranje jagoda toplom vodom, sušenjem papirnatim ručnikom, a zatim držanje u hladnjaku smanjuje rast plijesni. Međutim, postoji jedan krivi korak koji mnogi rade, a to je da jagode jedu dobro ohlađene. Naime, jagode na sobnoj temperaturi imaju neusporedivo bolji okus, a još ako su ugrijane na suncu, teško da ćete ostati ravnodušni pred tim slatkim okusom. Stoga obavezno voće sat ili čak ranije prije konzumacije izvadite iz hladnjaka te ga ostavite da se ugrije na sobnoj temperaturi.
Cijeli tekst pročitajte na T-portalu.