Ovako namirnice dulje traju i imaju bolji okus

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Fotolia
Prilikom kupovanja namirnica, svakako je važno voditi računa o njihovoj kvaliteti i porijeklu, no vrlo je važno znati kako ih pravilno pohraniti u hladnjaku. Naime, uz nekoliko doista jednostavnih trikova određene namirnica mogu potrajati znatno dulje te imati i puno bolji okus

Rajčice, jagode, citrusi i šparoge – upravo te namirnice mogu znatno dulje potrajati ako ih u hladnjaku pospremite na pravilan način. Međutim, tu su i jednostavni trikovi kako te namirnice mogu biti i znatno ukusnije i sočnije, piše Huffington Post.

Čuvajte rajčice pravilno

Osim trika da se zelene rajčice ostave na osunčanoj prozorskoj dasci kako bi do kraja dozrele i bile fantastično slatke i ukusne u kombinaciji s mozzarellom ili nasjeckane u salsi, postoji još jedan sjajan trik. Rajčice čuvajte okrenute naopačke. Tako ćete izbjeći oštećenje rajčica, a ako je otpala peteljka, spriječit ćete ulazak zraka i vlage, a time i produljiti rok trajanja rajčice i spriječili proces truljenja.

Jagode malo zagrijte


Možda ste čuli da ispiranje jagoda toplom vodom, sušenjem papirnatim ručnikom, a zatim držanje u hladnjaku smanjuje rast plijesni. Međutim, postoji jedan krivi korak koji mnogi rade, a to je da jagode jedu dobro ohlađene. Naime, jagode na sobnoj temperaturi imaju neusporedivo bolji okus, a još ako su ugrijane na suncu, teško da ćete ostati ravnodušni pred tim slatkim okusom. Stoga obavezno voće sat ili čak ranije prije konzumacije izvadite iz hladnjaka te ga ostavite da se ugrije na sobnoj temperaturi.

Cijeli tekst pročitajte na T-portalu.

Popularni Članci