Dubrovačka iznajmljivačica: 'Nisam za dampiranje cijena, uvredljivo je da noćenje u Dubrovniku košta 20 eura!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Ovo bi moglo biti dobro ljeto, ne samo za Čehe i za Nijemce, nego i za hrvatske goste koji će konačno moći i priuštiti ljetovanje na Jadranu i biti gosti na vlastitom moru. 

Cijene su, znamo svi, posljednjih godina znatno porasle, 100 eura za apartman, 100 kuna za hamburger, 30 kuna za kavu - našim dragim gostima izvana nije problem, ali Hrvatima jest, donosi RTL.  

Noćenje na Hvaru za lanjsku cijenu pizze na tom otoku? Soba ili čak vila u Istri za 50-ak eura, ili apartman u Dubrovniku za cijenu dva sata parkinga u centru - moguće je, no ne u vrevi na koju smo naviknuli.

"Osobno sam jako protiv dampiranja cijena, ako se dampiraju cijene ove godine, bit će ih jako teško vratiti na staru slavu, i mislim da je jednostavno je uvredljivo da 20 eura košta nešto u Dubrovniku", kaže privatna iznajmljivačica Branka Dabrović.

Iako se pročulo da se apartman u srcu Dubrovnika može naći za čak 20 eura, ekipa RTL-a ga nije uspjeli naći.

Luksuzni hotel u Zagrebu zbog hrvatskog predsjedanja Europskom unijom trebao je raditi punom parom, no nitko nije mogao zamisliti ovaj scenarij.

"Razlika je 96/97 posto u popunjenosti, trenutno imamo samo dvije tri sobe popunjene, a lani smo u svibnju imali oko 97 posto popunjenosti, tako da je razlika ogromna, neusporediva", iskreno će generalni direktor hotela u Zagrebu Ivica Max Krizmanić.

I sve tu uz cijene kao da smo u siječnju. Ovu sezonu, uvjereni su Igor i Ivica -  treba zaboraviti i planirati već sljedeću - ali oprezno.

"Mi imamo cijenu ispod koje jednostavno ne možemo ići, jer ako idemo ispod onda to stvara trošak", kaže Igor. 

"Malo po malo preživjeti do proljeća sljedeće godine, pa onda se nadati da će sljedeća godina biti koronafree", dodaje Ivica. 

Popularni Članci