' /* */

MOŽDA DOBIJETE IDEJU Zanimljiva karta svijeta prikazuje što tradicionalno za božićni objed spravljaju u drugim kulturama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Stjepan Banovic/PIXSELL/ Pexels Nicole Michalou
Pečena janjetina ili purica često se smatraju uobičajenim božićnim objedom, no tradicije u drugim kulturama izgledaju drugačije. 

Purica se često smatra uobičajenim božićnim objedom, no tradicionalni božićni ručak kakav mi znamo u drugim kulturama izgleda drugačije.

Tako se, primjerice, u Meksiku jede bakalar s ciklom i ostalim povrćem, u Argentini se jede junetina punjena nadjevima, u Australiji roštilj s kozicama, svinjetinom, janjetinom i govedinom, u Gani varivo od gomolja.

U Italiji se jede pečeno meso s tjesteninom i pije se pjenušavo vino, a Poljaci jedu štuku s kuhanim jajima i krumpirima. 

Ova karta prikazuje objede koji su dio tradicije u drugim kulturama. 

Stjepan Banovic/PIXSELL

Stjepan Banovic/PIXSELL

Popularni Članci