/* */

Michelinova čarolija na Danima Malostonske kamenice – radionica chefa Marija Curića

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Na ovogodišnjim Danima Malostonske kamenice posjetitelje očekuje poseban gastronomski doživljaj! U četvrtak, 20. ožujka naš renomirani chef Marijo Curić, nositelj prestižne Michelinove zvjezdice, održat će ekskluzivnu kulinarsku radionicu u Kneževom dvoru u Stonu s početkom u 18:30 sati.

Chef Curić, poznat po svojoj strasti prema mediteranskoj kuhinji i inovativnom pristupu lokalnim namirnicama, podijelit će s posjetiteljima tajne pripreme jela inspiriranih Malostonskom kamenicom. Ova jedinstvena radionica pružit će priliku ljubiteljima vrhunske gastronomije da iz prve ruke uče od jednog od najcjenjenijih hrvatskih chefova.

.

Radionica će obuhvatiti demonstraciju pripreme nekoliko jela s Malostonskom kamenicom u glavnoj ulozi, uz naglasak na svježinu, autentične okuse i modernu interpretaciju tradicionalnih recepata. Posjetitelji će imati priliku kušati delicije pripremljene na licu mjesta, uz fina pelješka vina i saznati više o spoju vrhunske gastronomije i lokalne baštine.

Dani Malostonske kamenice tradicionalna su manifestacija koja slavi ovu vrhunsku deliciju iz Malostonskog zaljeva, a dolazak chefa Marija Curića dodatno obogaćuje program i nudi nezaboravno iskustvo za sve gurmane.

Poznat po promociji lokalne gastronomije, Marijo Curić crpi inspiraciju iz tradicije, a Malostonska kamenica upravo simbolizira povijest, kulturu i jedinstvene prirodne karakteristike Malostonskog zaljeva.

.

Marijo Curić dugogodišnji je glavni chef restorana 360 Dubrovnik. Rođen i odrastao u Dubrovniku, poznat je po svojoj predanosti kulinarskoj izvrsnosti i promociji lokalne gastronomije. Njegova kulinarska karijera započela je u dobi od 17 godina, a nakon završene kuharske škole, usavršavao se kod renomiranih chefova poput Claudea Bosija, Bretta Grahama, Philipa Howarda, Yua Sugimota, Marcusa Wareinga i Enrica Bartolinija.

Pod njegovim vodstvom, restoran 360 stekao je prestižnu Michelinovu zvjezdicu 2018. godine, čime je postao prvi restoran u Dubrovniku s tim priznanjem. Curićeva predanost i strast prema kulinarstvu prepoznate su i na međunarodnoj razini. Godine 2024. u Dubaiju, na manifestaciji The Best Chef Awards, nagrađen je u kategoriji "Excellent", zajedno s još 275 chefova koji su osvojili 20 posto ili više maksimalnog broja bodova tijekom ocjenjivanja.

.

Marijo Curić svojim radom ne samo da podiže standarde hrvatske gastronomije, već i promovira bogatu kulinarsku baštinu Dubrovnika i Dalmacije na svjetskoj sceni.

Ne propustite priliku biti dio Michelinove čarolije na danima Malostonske kamenice i doživjeti vrhunski spoj tradicije i moderne gastronomije uz chefa Marija Curića. Na radionici se može sudjelovati uz ulaznice koje su dostupne putem sistema entrio.hr.

Program manifestacije s poveznicama za događanja nalazi se na www.malistonoyster.com

.

Popularni Članci