'

Mediteranska pogača

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Ova pogača savršena je nadopuna za paški sir, maslinovo ulje i istarski pršut, pliva dobro uz ribu, slaže se dobro sa svakim vinom, a obogaćena svježim začinskim biljem po vašem izboru, dobiva sasvim poseban okus.

Sastojci:

20 g svježeg kvasca
250 ml tople vode
1 žličica šećera
400 g namjenskog brašna za dizana tijesta
1 žličica soli
pola žličice đumbira
5 žlica maslinova ulja
1 žlica krupne morske soli
1 grančica svježeg ružmarina
svježi origano


Priprema:

Kvasac pomiješajte s vodom, šećerom i ostavite da se na toplom mjestu diže 10 minuta.Brašnu dodajte sol, đumbir, 2 žlice maslinova ulja, dignuti kvasac i zamijesite glatko tijesto.
Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu dok mu se volumen ne udvostruči. Zatim ga premijesite, razvaljajte i stavite u nauljen, okrugli kalup promjera 30 cm.
Ostavite stajati još 15 minuta na toplom mjestu, premažite ga preostalim uljem i prstima nabodite tijesto.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva 20 minuta.
Pospite ga krupnom solju i začinskim biljem i pecite još 5 minuta.

Izvor: coolinarika.com
 

Popularni Članci