Mediteranska pogača
Sastojci:
20 g svježeg kvasca
250 ml tople vode
1 žličica šećera
400 g namjenskog brašna za dizana tijesta
1 žličica soli
pola žličice đumbira
5 žlica maslinova ulja
1 žlica krupne morske soli
1 grančica svježeg ružmarina
svježi origano
Priprema:
Kvasac pomiješajte s vodom, šećerom i ostavite da se na toplom mjestu diže 10 minuta.Brašnu dodajte sol, đumbir, 2 žlice maslinova ulja, dignuti kvasac i zamijesite glatko tijesto.
Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu dok mu se volumen ne udvostruči. Zatim ga premijesite, razvaljajte i stavite u nauljen, okrugli kalup promjera 30 cm.
Ostavite stajati još 15 minuta na toplom mjestu, premažite ga preostalim uljem i prstima nabodite tijesto.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva 20 minuta.
Pospite ga krupnom solju i začinskim biljem i pecite još 5 minuta.
Izvor: coolinarika.com