Medenjaci
Započinjete li dan žlicom meda, livadnog, bagremova, vrijeskova – svejedno? Ako niste predani zdravlju, možda jeste slasti mirisnih medenjaka?
Sastojci:
200 g lješnjaka
400 g pšeničnog glatkog brašna
1 prašak za pecivo
200 g šećera
200 g maslaca
3 žlice meda
3 jaja
malo cimeta i klinčića u prahu
1 limun
Za premazivanje:
1 bjelanjak
Priprema:
Prašak za pecivo jednakomjerno umiješajte u brašno pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro izmrvite. Zatim dodajte šećer, jaja, 50 g mljevenih prženih lješnjaka, cimet, klinčiće, med, naribanu limunovu koricu, sok od pola limuna i sve dobro izradite.
Tijesto mora odstajati na hladnome mjestu oko sat vremena, a zatim od njega oblikujte veće valjke koje ćete narezati na komadiće veličine oraha.
Oblikujte kuglice, složite ih na namašćeni lim, malo spljoštite, premažite bjelancem i ukrasite cijelim lješnjacima.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 220 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta.
Izvor: coolinarika.com