MANIFESTACIJA POSVEĆENA LEGENDARNOM ĐELU Sve je spremno za novu Festu 2020. Dubrovnik! (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Gala koncert "La musica di notte" u čast Đelu Jusiću središnji je događaj 19. po redu manifestacije Festa 2020. Dubrovnik, koja će početi 23. siječnja. Program Feste 2020. Dubrovnik predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare. 

- Samo smo prvu godinu imali Festu kao dio proslave HKD Napredak, već smo se dogodine odvojili i tako počeli s pristojnom manifestacijom koja traje desetak dana. - rekao je uvodno predsjednik Udruge Festa Dubrovnik Slobodan Vlašić, dodajući da su se manifestaciji odazvale "brojne ustanove što govori da se s malo novca može učiniti štošta kad se vidi dobra volja". 

Umjetnička direktorica Feste Darija Mikulandra kazala je kako je program bogat, ali i podsjetila kako dogodine ova manifestacija slavi 20., rođendan. O koncertu La musica di notte, koji će se održati 26. siječnja (inače na sami rođendan Đela Jusića) u Valamaru Lacroma s početkom u 20 sati, više je rekao voditelj Mješovitog zbora Libertas Viktor Lenert koji će istim ravnati. 

Na koncertu će nastupiti Dubrovački simfonijski orkestar, Mješoviti zbor Libertas, klape Maestral, Ragusa, Kaše, kao i Dubravka Šeparović Mušović, Ibrica Jusić, Paula Jusić, Đelo Jusić jr., Ema Jusić, Buco Pende, Frano Lasić i drugi. 

- Ideja za koncert došla je još u lipnju, sjedali smo Nano i ja i pričali o tome. U sat i pol vremena prezentirat ćemo prema mojem izboru ono što je Đelo napisao. Nismo mogli obuhvatiti sve, no tu sam uključio i njegov opus malog raspjevanog Dubrovnika, zabavne glazbe, Trubadura... - dodao je Lenert.

Svakako treba izdvojiti i Festu od klapa s kojom će 23. siječnja, u 20 sati, u Kazalištu Marina Držića započeti program manifestacija.  

- Ove godine smo namjerno suzili broj klapa, Bit će ih sedam. To su tri ženske klape FA Linđo te Amfora, Subrenum, Kaše i Kolafjaka. Nastupit će DSO, ali i Kolarini, koji će biti poveznica između izvođača i slušatelja. - rekao je Dragojević iz klape Kapše.

Inače, u sklopu Feste izvest će se i praizvedba Dragojevićeve "Mise sv. Vlaha", koja će se izvesti 1. veljače, u 19 sati, u crkvi svetoga Vlaha. 

- Nestrpljiv sam i nervozan. Kad radite nešto o svetome Vlahu, onda ne radite bez veze. Nastajala je dugo, radi se o složenom programu za muški zbor, odnosno u ovom slučaju klapu. Od sredine listopada mi iz klape Kaše je izvodimo svaki dan na probama. - naveo je Dragojević.

U sklopu Feste 2020. Dubrovnik, ali i Noći muzeja, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik održat će se Rock parada. Ravnatelj UGD Tonko Smokvina rekao je kako će nastupiti osam bendova te je pozvao sve da posjete UGD. Program će se održati 31. siječnja u 19 sati.

Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić predstavila je ovogodišnju Festu od vina, kazavši kako će građani na Kandeloru moći od 11. 45 sati doći u Gradsku kavanu i kušati najbolja županijska vina.

Recimo još da će se koncert Dive sv. Vlaha održati u Parčevoj crkvi, 25. siječnja, u 19 sati. Nastupit će Dubravka Šeparović Mušović, Diana Hilje i Jelena Štefanić, uz klavirsku pratnju Alberta Frke.

Izložba Grad i sv. Vlaho otvorit će se 27. siječnja, u 19.30 sati, u predvorju Kazališta Marina Držića. 

Povodom desete godišnjice Kolarina, predstava Davor Špišića Karaoke show održat će se 31. siječnja, u 19.30 sati, u KMD-u. Također, predstavljanje knjige Borisa Njavra "Ulicama grada" održat će se 1. veljače, u 11 sati, u kinu Sloboda.

Popularni Članci