Luka’s Taverna donijela duh Kobaša u Taj Mahal (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Andrea Taleska, LK

U prekrasnoj atmosferi restorana Taj Mahal u Hotelu Lero, sinoć je održana dugo očekivana posebna večer s okusima Kobaša, uz gostovanje Luka’s Taverna iz istoimene pelješke uvale. Događaj je spojio tradiciju, vrhunsku gastronomiju i toplu druželjubivost, a okupljeni su gosti imali priliku uživati u pravom adventskom doživljaju.

Restoran je te večeri bio mjesto susreta ljubitelja dobre hrane i autentičnih mediteranskih okusa, a prostor se ispunio pozitivnom energijom i zadovoljstvom. Hladno prosinačko vrijeme nije umanjilo žar i uzbuđenje među posjetiteljima koji su s radošću dočekali specijalitete koje potpisuje Luka’s Taverna – konoba s više od 40 godina tradicije koja čuva duh Kobaša i pelješku gastronomski identitet.

Pod vodstvom Nikše Đuraša, gosti su imali priliku probati pažljivo osmišljene delicije od svježe ribe i plodova mora, među kojima su se istaknuli tartar od tune, dimljena sabljarka, salata od hobotnice i pasta s plodovima mora, autentični okusi Jadrana koji su osvojili nepca prisutnih.

Svaki slijed večere dodatno je bio obogaćen pomno odabranim pelješkim vinima Vinarije Bura – Mrgudić, čije su se etikete savršeno slagale s jelima, čime je stvoren potpuni gastronomski doživljaj za sve prisutne. Vrhunska vina iz položaja Postup i Dingač, pobudila su oduševljenje i dugotrajnije, opuštene razgovore uz stolove.

Ambijent ispunjen smijehom, razgovorima i uživanjem u hrani i vinu potvrdio je da je ova večer uspješno spojila priču, tradiciju i autentične okuse juga.

Organizator Nikša Đuraš iz Lukas's taverne  posebno se zahvalio vinaru iz Vinarije Bura, Borisu Mrgudiću, čija je predanost tradiciji i vinogradarskoj strasti dodatno obogatila ovu jedinstvenu večer. Njegova vina obogatila su svaki trenutak druženja, a profesionalnost i srdačnost dodatno su pridonijeli uspjehu eventa. Također, posebnu zahvalu uputio je Edu Macanoviću i restoranu Taj Mahal, koji su prepoznali i pružili priliku za ovaj uspješni event.  

Ovaj gastronomski susret, koji je u Dubrovniku izazvao veliko zanimanje, pokazao je kako spoj tradicije i kreativnog pristupa može stvoriti iskustvo vrijedno ponovnog dolaska. 

Popularni Članci