Krem juha od tikvica

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Juha koja se, ukoliko se pripremi malo gušća, može poslužiti i kao umak.

Sastojci:

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

 

Priprema:

Maslac zagrijte i popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.

Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.

Na kraju dodajte protisnuti češnjak.

Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

 

Izvor: coolinarika.com
 

Popularni Članci