Krem juha od rajčice na meksički način
Sastojci:
1 l pasirane rajčice
2 žlice maslinova ulja
1 glavica mladog luka
250 g kukuruza šećerca
1 grančica celerova lista ili malo celera u prahu
1 feferon ili ljuta papričica
malo papra
1 žlica Vegete
soli po potrebi
200 ml slatkog vrhnja
popečene kockice kruha
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte pa ga lagano popecite na ulju. Nakon toga izlijte pasirane rajčice, dodajte Vegetu, celer, papričicu i kuhajte oko 10 minuta.
Za to vrijeme električnom mješalicom usitnite polovicu kukuruza šećerca. Umiješajte zrna kukuruza i usitnjeni kukuruz u juhu, pa još kuhajte oko 5 minuta
Dodajte papra i soli po potrebi. Slatko vrhnje istucite u šlag.
Posluživanje:
Juhu poslužite u dubljim zdjelicama, u sredinu stavite žličicu tučenoga slatkog vrhnja i pospite popečenim kockicama kruha.
Izvor: coolinarika.com