'

Krem juha od rajčice na meksički način

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Ova juha opreka je svom imenu – ponajmanje je juha, a mnogo više pravi vatromet okusa i boja. Priredite je nekome koga baš želite ostaviti bez daha!

Sastojci:

1 l pasirane rajčice
2 žlice maslinova ulja
1 glavica mladog luka
250 g kukuruza šećerca
1 grančica celerova lista ili malo celera u prahu
1 feferon ili ljuta papričica
malo papra
1 žlica Vegete
soli po potrebi
200 ml slatkog vrhnja
popečene kockice kruha

Priprema:

Luk sitno nasjeckajte pa ga lagano popecite na ulju. Nakon toga izlijte pasirane rajčice, dodajte Vegetu, celer, papričicu i kuhajte oko 10 minuta.

Za to vrijeme električnom mješalicom usitnite polovicu kukuruza šećerca. Umiješajte zrna kukuruza i usitnjeni kukuruz u juhu, pa još kuhajte oko 5 minuta

Dodajte papra i soli po potrebi. Slatko vrhnje istucite u šlag.

Posluživanje:

Juhu poslužite u dubljim zdjelicama, u sredinu stavite žličicu tučenoga slatkog vrhnja i pospite popečenim kockicama kruha.

Izvor: coolinarika.com

Popularni Članci