KREĆE JOŠ JEDAN GOOD FOOD FESTIVAL Od radionica spravljanja tradicionalnih kolača preko specijaliteta do koncerata, evo što vas očekuje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Good food festival Dubrovnik, sedmi po redu, održat će se i ove godine od 24. do 27. rujna u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika. U ovogodišnjem izdanju gurmani će, između ostalog, moći uživati u slow i street foodu, kao i u azijskim specijalitetima, a svake večeri čeka ih i glazbena poslastica.

„Bio nam je izazov kako to sve odraditi s obzirom na mjere, ali i financijsku situaciju, no mislim kako smo uspjeli sastaviti jedan lijep i kvalitetan program u kojemu će svatko naći nešto za sebe,“ kazala je uvodno direktorica TZ grada Dubrovnika Ana Hrnić.

Ovogodišnji program uključivat će Tjedan restorana s festivalskim menijima, posebnu ponudu doručaka, vinokušnje, slatku festivalsku ponudu, gastro ture, kulinarske radionice u Deši, festivalski ljetni gastro kino program, pivske večeri uz dobar street food u Dubrovačkoj pivovari te ostala zanimljiva događanja.

Program će započeti u ponedjeljak, 24. rujna, radionicom Deše u Lazaretima, s početkom u 10:00 sati, gdje će prisutni učiti spravljati sočni kolač od mjendula, agruma i lavande. Istog dana će se od 20:00 sati u Dubrovačkoj pivovari moći uživati u živoj glazbi Davora & Toma uz street food i točeno pivo. Od 20:30 sati u Lazaretima prisutne čeka prava glazbena poslastica, koncert Ines Tričković i sexteta Runjić in blue. Od 18:00 sati u ljetnikovcu Bunić i Kaboga održat će se prezentacija rezultata projekta Slowfood-ce.

U utorak, 25, rujna, u Lazaretima će se na radionici Deše učiti spravljati kolač od kozje skute i smokava iz doline Neretve. U Dubrovačkoj pivovari će se također uživati u street foodu i točenom pivu cijelo poslijepodne i večer, a od 20:00 sati uživat ćete u živoj glazbi u izvedbi Noa & Funkblaster.  Od 19:00 sati se u Orsana održava Ribareva večera uz Pera Škobelja na gitari, a od 20:00 sati će se prikazivati dokumentarni film 'Kuhanje povijesti' u kinu Slavica.

U srijedu, 26. rujna, u Dešinoj radionici će se učiti spravljati lumblija, autohtoni kolač s Korčule. U konobi veranda će se od 14:00 sati služiti tematski ručak Dalmacija u mom oku, uz degustaciju vina i prezentaciju pripreme soparnika. U 19:30 sati u restoranu Urban&Veggie će se služiti azijska hrana. U Dubrovačkoj pivovari će se, baš kao i svih dana festivala, uživati uz street food, a od 20:00 sati će nastupiti Little Sisters. U kinu Slavica će se od 20:00 sati prikazivati film 'Glavni kuhar'.

Posljednjeg dana festivala će se na Dešinim radionicama učiti kako spravljati simulata, kolač iz Župe dubrovačke. U Dubrovačkoj pivovari će od 20:00 sati biti održan DJ nastup, a u 19:00 sati ispred crkve sv. Vlaha održat će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra povodom Svjetskog dana turizma.

Tijekom cijelog festivalskog tjedna, od 21. do 27. rujna, održavat će se tjedan restorana, slatka ponuda, vinokušnje i festivalski doručci. Vrijedni kuhari će kreirati posebne festivalske menije po cijeni od 150 kuna.

Popularni Članci