test

KONCERT DUHOVNE GLAZBE U Male braće nastupile klape i zborovi (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Koncert duhovnih skladbi u izvedbi klapa i zborova Dubrovačke biskupije održan je na Blagovijest 25. ožujka u crkvi Male braće u Dubrovniku kao dio manifestacije Kršćansko lice kulture.

Uime organizatora okupljene je pozdravio mons. Ivica Pervan, generalni vikar Dubrovačke biskupije, izrazivši zadovoljstvo što se koncert održava baš na Blagovijest, „taj važni povijesni događaj u povijesti spasenja kada je Bog odlučio po arkanđelu Gabrielu Djevici Mariji navijestiti da je izabrana biti majka Bogočovjeka“. Publici se obratio i Krešimir Magdić koji je priredio glazbeni program koncerta te istaknuo kako ova večer tematski nasljeduje ostale događaje iz manifestacije Kršćansko lice kulture, a ukazuje na blisku srodnost crkveno-pučkog odnosno glagoljaškog pjevanja i mnogih skladbi. Zahvalio je izvođačima na odazivu.

Koncertu je prisustvovao i dubrovački biskup mons. Roko Glasnović i gvardijan Samostana Male braće fra Josip Sopta.

Publici se predstavilo šest dubrovačkih klapa i šest zborova. Nastupile su klape: Amfora, Atlant, Kaše, Oštro, Subrenum i Vežilice, te zborovi: Mješoviti katedralni zbor, Mješoviti zbor Blasius, Mješoviti zbor župe Presvetoga Spasitelja – Mokošica, Mješoviti zbor župe sv. Nikole Cavtat, Mješoviti zbor župe Sv. Obitelji – Nova Mokošica i Dubrovački komorni zbor.

Izvor: Dubrovačka biskupija 

Popularni Članci