'

Kocke s bananama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Visok postotak kalija i magnezija u tom hranjivom voću pomaže u borbi protiv glavobolje. Patite li od njih, ne ustručavajte se uživati u desertima poput ovih.

Sastojci:

Za biskvit:

6 jaja
100 g šećera
3 žlice vode
50 g pšeničnog oštrog brašna
15 g kakaa
pola praška za pecivo

Za kremu:

300 ml mlijeka
35 g pšeničnog oštrog brašna
50 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca

Za ukrašavanje:

4 banane
2 šlag pjene
250 ml mlijeka

Priprema:

Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.

Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 21×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva 30 minuta.

Brašno i šećer pomiješajte s malo mlijeka i ukuhajte u ostatak kipućeg mlijeka u kojem ste već rastopili čokoladu. Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim gustu smjesu ohladite uz povremeno miješanje.
U hladnu kremu dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte.

Na ohlađeni biskvit stavite kremu, rasporedite banane narezane na kolutiće i premažite šlag pjenom pripremljenom prema uputi na vrećici.

Posluživanje:

Dobro rashlađeni kolač prije posluživanja narežite na kocke.

Savjet:

Banane obvezno nakapajte limunovim sokom da ne potamne.
 

Izvor: coolinarika.com

Popularni Članci