KAKVA VEČER U PALACEU! Delicije i vina zadovoljila i najzahtjevnija nepca, tko je uživao na gala večeri Festiwinea (FOTOGALERIJA)
Gala večera u sklopu ovogodišnje manifestacije Dubrovnik Festiwine upriličena je večeras u hotelu Palace.
Gostujući chef u suradnji s domaćim chefom uspješno su odgovorili na izazov FestiWinea i kreirali jedinstven menu na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala. Sedam vina dobilo je sedam gurmanskih kreacija te je tako nastala večera od sedam slijedova koja je zadovoljila i najzahtjevnija nepca.
Na meniju su se tako našli Amuse-bouche (pastrva i patate); jelen i bizeljske prinele; jakobove kapice, pire od brokule i đumbir; sipa, palenta i krškopoljska svinja; janjeća koljenica; sorbeto od jagode s hrenom i šparogama; čokolada i smokve. Gostima su kuhali chefovi Jure Tomić i Saša Računica.
Od vina su se služili prošlogodišnji pobjednici Festiwinea: Tezoro-Dubrovnik Malvasia 2018 - vinogradarstva i vinarstva Crvik, Pošip 2017 - OPG Zlatko Bačić, Skaramuča Elegance Pošip 2017 - Skaramuča vina, Pinot Noir 2009 - vina Kalazić, Dingač 2011 - vinarija Dingač PZ i Dubrovnik Malvasia Prošek 2016 - vinarija Malvasija Karaman.
Prisutne je pozdravio župan Nikola Dobroslavić.
Prihod večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata. Pobjednici natječaja provest će mjesec dana na edukaciji u restoranu gostujućeg chefa.
Tko je bio na gala večeri, pogledajte u fotogaleriji.