IMA SVIJETLO TIJELO I OPAKU DUŠU! U Sponzi predstavljeno Ragusa pivo, gosti oduševljeni kvalitetom (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Autori fotografija: Goran Mratinović
Ragusa tim predstavio je večeras svoj novi proizvod Ragusa premium lager pivo u Sponzi. Riječ je o svijetlom pivu donjeg vrenja s alkoholnim udjelom od 5,2 posto. Predstavlja idealan spoj slada i hmelja te posebnu pivarsku priču za koju je potrebno najmanje 40 dana da bi se osnovni sastojci fermentacijom pretvorili u vrhunski lager Ragusa. 

"Irski dramatičar George Bernard Show rekao je - tko nije vidio raj na zemlji neka dođe i vidi Dubrovnik. Upravo to nam je bila nit vodilja kad smo razmišljali što Dubrovniku, gradu koji ima sve, možemo pokloniti. Naravno kako je odgovor došao sam po sebi - pivo. Stvorili smo pivo za vas, za vaše goste," kazala je direktorica proizvodnje piva Nensi Vojsković Mijatović dodavši kako je riječ o pivu koje ima 'lagano tijelo i opaku dušu gdje četiri različite sorte hmelja daju idealan balans'. 

"Za dobivanje i ovog piva koristila su se četiri osnovna sastojka - voda, slad, hmelj, kvasac. Naravno kako se možete pitati po čemu je to Ragusa drugačija. Drugačija je po tome što 40 gopdina iskustva i znanja stoji iza nas. Godišnja proizvodnja od 12,5 milijuna litara piva i naravno kako imamo dovoljno iskustva stvoriti nešto novo. Stvorili smo priču koja traje 40 dana, kako bismo stvorili savršeni premium lager," izjavila je te pojasnila što to Ragusi daje posebnu kvalitetu. 

"Radili smo fuziju dva različita slada, svijetla i specijalna. Naravno da smo radili i fuziju pored sladova i hmeljeva. Slad je ustvari tijelo svakoga piva, a hmelj mu daje dušu. Upravo te četiri različite sorte hmelja daju posebnu aromatičnost samog piva. Također, morate skuhati pivo na jedan tradicionalan način, i to u pravoj pivskoj kuhnji. Morate svakako dati i dovoljno prostora vremenu kako bi se dugim i polaganim hlađanjem stvorio jedan idealan spoj slada i hmelja koji će biti jedinstvenog okusa i dobre izbalansirane gorčine," kazala je. 

Nakon što je u Sponzi premijerno predstavljeno, Ragusa pivo će se naći i u dubrovačkim trgovinama, ali i kafićima. Dolazi u nepovratnoj 0,33 l ambalaži, i povratnoj 0,5 l ambalaži, ali i limenkama. 

Predstavljanju su prisustvovali brojni Dubrovčani koji su u neformalnim razgovorima hvalili kvalitetu i okus piva. Prisutne je zabavljala klapa Ragusavecchia, a dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji. 

Popularni Članci