' /* */

Hrskava piletina s umakom od limuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: menu.hr

Piletina je poprilično zastupljena u svakodnevnoj prehrani te se slobodno može kazati kako je nekim ljudima život bez piletine gotovo nezamisliv. Vjerojatno najvažniji razlog za to je jednostavnost pripreme. Također, piletina je lagana, a danas je na cijeni zdrava prehrana bez previše masnoća.

Sastojci za 6 osoba:

4                       pileća fileta

100 g               škrobnog brašna

100 ml             limunovog soka

40 g                  smeđeg šećera

30 ml                suhog sherrya

30 ml                sojinog umaka

200 ml              kokošje juhe

2                         mlada luka

ulje

Priprema:

Pileće filete operemo, očistimo i narežemo na prutiće, a mladi luk očistimo i narežemo na tanke kolutiće. U zdjelicu sa smeđim šećerom ulijemo limunov sok, sherry, sojin umak i promiješamo. U dobivenu mješavinu stavimo piletinu i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. Mariniranu piletinu ocijedimo, a marinadu sačuvamo. Zatim piletinu uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo. Tako pripremljenu piletinu stavimo u vrelo duboko ulje i pržimo 2-3 minute. Prženu piletinu izvadimo na kuhinjski ručnik, da upije višak masnoće, a u zasebnu tavicu ulijemo marinadu i pričekamo da zavri. Za to vrijeme u kokošju juhu dodamo škrobno brašno i dobro izmiješamo. Dobivenu mješavinu polako ulijemo u vrelu marinadu, i kuhamo na laganoj vatri, stalno miješajući pjenjačom, dok umak ne zgusne. Prženu piletinu premjestimo na tanjur, prelijemo umakom, posipamo kolutićima mladog luka i poslužimo.

Izvor: menu.hr

Popularni Članci