test

Evo kako je tamnoputa glumica koju su navodno napali u Dubrovniku govorila o Gradu kad je bila u posjetu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Nakon što je danas svjetskim, ali i lokalnim medijima, odjeknula vijest kako se holivudska zvijezda i američka glumica Gabrielle Union neugodno iznenadila Dubrovnikom, zbog posjeta, kako u svojim memoarima kaže, jednom klubu gdje je doživjela prijetnje zbog boje svoje kože - odlučili smo podsjetiti kako je Gabrielle komentirala Dubrovnik 2019. godine kada se navodni incident, po njenim riječima, dogodio.

"Dubrovnik dojmovi - predivno! Jednostavno predivna zemlja! Nevjerojatna hrana, prekrasni ljudi. K tome, veliki sam obožavatelj 'Igre prijestolja' i bila sam presretna što sam ušetala u njegovo kraljevstvo", rekla je tada za Dnevnik.hr.

Podsjetimo, u memoarima 'Imaš li nešto jače?' opisala je posjet jednom klubu u Dubrovniku za koji su ona i njezini prijatelji mislili da je orijentiran na gay populaciju. Htjeli su popiti piće, no kada su se osvrnuli oko sebe shvatili su da je klub prepun rasističkih simbola, a neonacisti koje su tamo zatekli su im zaprijetili.

- Nikada ranije nisam iskusila toliku količinu mržnje i prijetnju fizičkim nasiljem, prisjetila se Union, ustvrdivši da ih je skupina neonacista slijedila niz ulicu dok su odlazili.

- Jako smo bili potreseni. Od straha i adrenalina svi smo zanijemili, napisala je.

Prije dvije godine kada je glumica bila u Dubrovniku sa Jessicom Albom izgleda nije bila potresena navodnim događajem, u kojega zapravo Dubrovčani i ne vjeruju, jer osim što Dubrovnik nema gay klub, zasigurno nema klub sa nacističkim obilježjima u kojega bi onda zalazile holivudske zvijezde. 

Holivudska zvijezda je lagala: Fantomski klub s rasističkim obilježjima u Dubrovniku ne postoji

Gradonačelnik Franković uputio otvoreno pismo glumici Gabrielle Union: Izražavam najoštriju osudu i zgražanje nad bilo kakvim porukama mržnje i nasilja

Američka glumica opisala traumatično iskustvo iz Dubrovnika: Klub je bio prepun rasističkih simbola, nikad nisam iskusila toliku količinu mržnje

 

Popularni Članci