test

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE DUBROVAČKOG DNEVNIKA Superiorni automobil Nevera već je u Orašcu (FOTODRON)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Mario Babarović/Dubrovački dnevnik, Mario Šačić/DD
U strogoj tajnosti i pod budnim okom zaštitara zadnji su detalji pripreme prezentacije električnog automobila Nevera u dubrovačkim ''Vrtovima sunca.''

Rimčeva Nevera već je izložena u Vrtovima sunca, a kako Dubrovački dnevnik doznaje od sutra kreće prezentacija automobila za potencijalne svjetske kupce. Testiranje i probne vožnje će se odvijati i na magistrali.

Cijeli kompleks je zatvoren za javnost, radnici su upozoreni na diskreciju i zabranu fotografiranja.

Ovo su najvažnije informacije o Rimac Neveri koje su objavili iz Rimac Automobila. Ime je dobio po neočekivanoj i snažnoj mediteranskoj oluji koja juri otvorenim morem Hrvatske. Rezultat je 4 godine razvoja Rimac C_Two modela, koji je uz poboljšanja i unapređenja svih komponenti i sustava sada predstavljen kao produkcijski model. Dizajnirana, razvijena i proizvedena u Hrvatskoj, Nevera će biti homologirana za cijeli svijet. Ima neusporedive performanse četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta. Performanse nadilaze inicijalno planirane: maksimalna brzina 412 km/h, ubrzanje od 0-100 km/h za manje od dvije sekunde, ubrzanje 0-402 metra (četvrtina milje) za 8.6 sekundi.

Cijena je 2 milijuna eura, proizvodnja ograničena na 150 jedinica, a isporuke kupcima kreću ove godine.

Nevera je najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani auto u proizvodnji, bez obzira na vrstu pogonskog sklopa.

Što je Nevera?

Nikada u povijesti nije postojao automobil poput Rimac Nevere, potpuno električnog hiperautomobila sljedeće generacije koji otvara nove dimenzije u cestovnim performansama. Sa 1914 konjskih snaga iz četiri elektromotora, Nevera može ubrzati do 100 km/h za 1,85 sekundi, a do 100 milja na sat za samo 4,3 sekunde. Zapanjujuće ubrzavanje zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za 9,3 sekunde.

Nevera je proizvodna varijanta konceptnog automobila Rimac C_Two, prvi put prikazanog na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi 2018. Od tada su inženjeri Rimac Automobila usavršavali svoj novi model na svim razinama tijekom opsežnog razvojnog programa, kako bi stvorili vrhunsko iskustvo vožnje električnog hiperautomobila. Većina ključnih komponenti Nevere razvijena je u sjedištu Rimca u Hrvatskoj, a svi su sustavi poboljšani i unaprijeđeni u odnosu na prve prototipe kako bi se postigli ambiciozni ciljevi postavljeni na početku projekta 2018. godine.

Zašto se zove Nevera?

S ponosom dizajnirana, razvijena i proizvedena u tvrtki Rimac Automobili u Hrvatskoj, Nevera nosi i hrvatsko ime koje uistinu odražava izvanredne performanse koje može osloboditi u tren oka. Nevera je moćna mediteranska oluja, nabijena munjom, koja se pojavljuje iznimnom brzinom i snagom. Svojom iznimnom brzinom i snagom, Rimčev hiperautomobil s neverom dijeli ne samo ime, nego i narav. Poput prirodne sile po kojoj je nazvan, jednako je sposoban u trenu promijeniti narav od sigurnog i udobnog grand tourera do automobila visokih performansi.

Forma koja slijedi funkciju

Rimac teži učinkovitom inženjerstvu u svakoj fazi, a ta je filozofija primijenjena u bezvremenski elegantnom dizajnu Nevere po načelu “forma slijedi funkciju”. To je načelo primijenjeno na svakom pojedinom detalju, uključujući Rimčev karakteristični oblik "kravate" na bočnoj karoseriji automobila.

Popularni Članci