Egzotična pizza
Sastojci:
250 g pšeničnog glatkog brašna
1 jaje
pola žličice soli
100 g maslaca
2-3 žlice kiselog vrhnja
Za nadjev:
200 g svinjskog filea
1 žlica maslinova ulja
1 žlica sojina umaka
150 g kompota ananas
100 g mozzarelle
1 staklenka umaka za pizzu
Priprema:
Od brašna, jaja, maslaca, soli i vrhnja umijesite prhko tijesto. Ostavite ga stajati na hladnome mjestu oko 30 minuta.
Za to vrijeme pripremite namirnice za nadjev. Svinjski file narežite na rezance, kratko popecite na zagrijanom ulju i začinite sojinim umakom. Ananas ocijedite i narežite na manje komadiće.
Prhko tijesto razvaljajte u krug promjera 26 cm, izbodite vilicom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta.
Polupečeno tijesto izvadite iz pećnice i prelijte umakom za pizzu. Dodajte meso, ananas i narezanu mozzarellu pa nastavite peći još 10 – 15 minuta.
Izvor: coolinarika.com